Wecycle geeft nieuwe tracks DJ Dyna en TP4Y weg bij inleveren e-waste

Campagne om jongeren aan te zetten tot inleveren e-waste

Wecycle start vandaag een campagne die speciaal gericht is op jongeren. Wie een klein elektrisch apparaat of een spaarlamp deponeert in een Wecycle-inleverbak in een winkel, krijgt gratis een nieuwe track van DJ Dyna of meidengroep TP4Y. Wecycle wil met deze campagne jongeren stimuleren om oude kleine elektrische apparaten in te leveren en tevens de bekendheid met de inleverbakken vergroten. Wecycle organiseert in Nederland de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

Wecycle-inleverbakken staan in 3.500 elektronicawinkels, supermarkten, bouwmarkten, tuincentra en woonwinkels. Jongeren die ter plekke met hun smartphone inchecken op de actiesite, ontvangen direct gratis de nieuwe track 'Poppin'' van DJ Dyna of 'Bet ya' van TP4Y. Meer informatie: www.wecycle.nl/secretsong.

Jan Vlak, directeur Wecycle, over de actie: "Jongeren weten wel dat recyclen belangrijk is maar laten het afdanken vaak over aan hun ouders. Ze besteden veel tijd aan hun mobiele telefoon. We zetten deze in, met hulp van DJ Dyna en TP4Y, om onze inleverplekken in winkels bij jongeren bekender te maken."

Over DJ Dyna
Vishaal Lachman, beter bekend als Dyna, is een van de meest veelbelovende artiesten van de Benelux. Zijn passie voor muziek ontstond al op vroege leeftijd en hij leerde als kind al piano spelen. Daarna begon hij met het mixen van muziek en ontwikkelde hij een eigen Dyna sound. Dyna heeft inmiddels in veel grote clubs gedraaid zoals de Heineken Music Hall, Amsterdam RAI en Ahoy Rotterdam. Dit jaar ontving hij de FunX award voor Best DJ en scoorde hij een triple platinum hit met het nummer 'Round&Round'.

Over TP4Y
Amber Delil, Nour Mens, Sterre Tapilatu en Zoe Tauran vormen samen de girlband TP4Y oftewel Too Pretty 4 You! Allen zijn geboren en getogen in Nederland, maar met hun exotische looks zijn ze een band met internationale allure. Deze mooie, energieke dames gooiden hoge ogen tijdens hun auditie van Holland's Got Talent 2014, waar ze de derde plaats behaalden. In mei 2015 brachten ze hun debuutsingle 'La La Love' uit.

Over Wecycle
Wij zijn de enige non-profitorganisatie in Nederland die de inzameling en recycling van e-waste regelt. Dankzij onze inspanningen krijgen de materialen uit afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen een nieuw leven. Hiervoor werken we samen met 325 gemeenten, 8.500 winkels, 1.000 installatiebedrijven, 80 kringloopbedrijven, 165 kinderboerderijen, 2.000 scholen en heel veel consumenten.

We garanderen een optimale recycling met de modernste technieken. Grondstoffen voor nieuwe producten halen we uit oude producten. Zo hoeven we minder 'nieuwe' grondstoffen uit de natuur te halen. Schadelijke stoffen komen niet in het milieu terecht. De uitstoot van CO2 wordt vermeden. Daar zetten we ons dagelijks met hart en ziel voor in.

Voor nadere informatie/niet voor publicatie:
Ted van Hintum, Manager PR & Communicatie Wecycle
(079) 760 641 of 06 54 25 39 83
ted.vanhintum@wecycle.nl

Wecycle

plaats:
Zoetermeer
website:
http://www.wecycle.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234