Bart Flos legt toekomst mensheid onder de loep in nieuw boek

Klaagcoach, veranderspecialist en bestsellerauteur Bart Flos (bekend van onder meer het 'Het anti-klaagboek' en 'De kenniskermis') verklaart in zijn nieuwe boek 'Vooruitkijken voor gevorderden' hoe het komt dat wij als mensen de neiging hebben om naar onze navel te staren terwijl Moeder Aarde onder onze voeten verkruimelt. 'We zijn als menselijke soort super-lokaal georiënteerd en we lijden aan ik-zucht. Dat is op termijn heel onverstandig want niet alleen de planeet maar ook wij mensapen staan onder acute bedreiging'.

Problemen genoeg voor de menselijke soort: de zon brandt op; meteorieten en supervulkanen wachten op hun kans. Maar we worden niet alleen bedreigd door de beperkte kosmische houdbaarheid van onze planeet. We verspillen, vervuilen en verwarmen de enige aarde die we hebben en we vechten elkaar de tent uit als gevolg van hebzucht, onverdraagzaamheid en bijgeloof.

Oerbrein
Dat komt, volgens Flos, omdat ons oerbrein de eigen exponentiele vooruitgang niet meer kan bijhouden. 'We zijn nog steeds jagers/verzamelaars, behept met een oerbrein en we verschuilen ons in Kleine Groepen. Daar klagen we over het weer en de NS, over ingegroeide teennagels, over criminaliteit, terrorisme en vluchtelingen. Maar we denken zelden in oplossingen en dat belemmert ons vermogen om vooruit te kijken. En tja, als je maar lang genoeg naar je navel staart dan wordt zelfs het navelpluis een probleem'.

Hoop voor de toekomst
Flos is zelfverklaard 'onverbeterlijk optimist' en geeft ons hoop voor de toekomst. Hij heeft namelijk een plan om de complete mensheid te redden van de ondergang. 'We zijn een nieuwsgierig wezen en ware kampioenen in samenwerken. Niets is onmogelijk voor de moderne mensaap. Wat we echter missen is een gezamenlijk gedragen mondiale visie over de toekomst van de menselijke soort als geheel. En die toekomst mag niet beperkt blijven tot de enige planeet waarop we toevallig leven'.

Flos denkt niet alleen te weten hoe het anders kan, maar vooral hoe het anders moet: hij laat ons verder vooruitkijken dan we ooit hebben gedurfd. 'Jazeker; 100, 1000 en zelfs 10.000 jaar vooruit. De toekomst van mensaap en moederplaneet is namelijk hoopvoller dan ooit. Het wordt tijd om de aarde te gaan zien als thuisbasis en niet meer als eindstation. Om dat te bereiken moeten onze neuzen naar voren én omhoog worden gericht: tussen de sterren ligt onze toekomst'. 

Preview_Vooruitkijken_voor_gevorderden.pdf

Vooruitkijken voor gevorderden - Hoop voor de toekomst van mensaap en moederplaneet van BlijvendBeklijven Boeken (248 pagina's, geïllustreerd, Euro 19,95 - ISBN 9789080766006) verschijnt op 14 november 2016. (www.blijvendbeklijven.nl)

Geplaatst in:

Een hogeresolutieversie van de omslag, een preview van het boek en een foto van de auteur zijn hier te downloaden. Voor meer informatie, recensie-exemplaren, contact met de auteur en andere informatie kunt u contact opnemen met Bart Flos van BlijvendBeklijven Boeken op info@blijvendbeklijven.nl of op 06 - 21 14 51 59.

Over de auteur: Bart Flos is bestsellerauteur van Het anti-klaagboek, Het anti-sleurboek, Het perfecte project en De kenniskermis. Flos is een bekend spreker en inspirator en weet als geen ander hoe je zelfs mondiale problemen kunt omzetten in hoopvolle oplossingen. (www.bartflosveranderadvies.nl)

BlijvendBeklijven Boeken

plaats:
Nederland

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234