TEDxAmsterdam Awards 2016 finalisten

Op 28 oktober hebben de twaalf genomineerden van de TEDxAmsterdam Awards 2016 hun great ideas gepitcht in het Andaz Hotel. De jury, wederom onder leiding van Willemijn Verloop, besloot hier welke vijf kanshebbers hun idee mogen laten horen op het podium van TEDxAmsterdam op 18 november. Natuurlijk dromen alle deelnemers van het winnen van de award, maar door op het podium te staan verbindt TedxAmsterdam de finalisten hoe dan ook met het netwerk van game changers, pers, media en wetenschappers, die hen kunnen helpen hun idee uit te voeren. Ideas worth doing.

De volgende kanshebbers zien we terug op 18 november:

e-kite
Vliegeren is de goedkoopste en groenste manier om elektriciteit op te wekken. Daarom ontwikkelt e-kite een kite power systeem, waarmee de kosten van windenergie kunnen worden gehalveerd. Met vier ingenieurs uit de windindustrie heeft e-kit inmiddels drie jaar gewerkt aan hun prototype en gaan zij nu aan de slag met hun eerste commerciële systeem.

Elemental Water Makers
Een schaarste aan zoet water en de beperkte hoeveelheid in combinatie met negatieve associaties gekoppeld aan fossiele brandstoffen, dreef Elemental Water Makers ertoe om tot een andere oplossing te komen. Door middel van ontzilting (van zeewater) via duurzame energie, denken zij een ongelimiteerde, betaalbare en betrouwbare bron voor zoet water te hebben gevonden voor de toekomst.

NoFoodWasted
Door middel van technologische toepassingen activeert NoFoodWasted de samenleving om met elkaar voedselverspilling tegen te gaan. Hun praktische oplossingen voorkomen derving, zijn rendabel en werken voor iedereen. Een eerste succes in de missie om robot en mens te laten samenwerken is 'Afgeprijsd': een app die snel laat zien welke producten in de supermarkt in de buurt tegen de houdbaarheidsdatum aanlopen en dus in de aanbieding zijn.

Masar Box
Masar bouwt en distribueert een netwerk van zelfstandig functionerende-en technologisch innovatieve zonne-aangedreven generatoren om dorpen in Afrika van elektriciteit te voorzien. Het Masar model belooft vervuilende, economisch onaantrekkelijk- en onbetrouwbare dieselgeneratoren te vervangen met een lease-model dat 5 keer meer rendement biedt, voor iedereen betaalbaar is en als bonus satelliet gestuurde WiFi heeft. Een eerste succesvolle pilot in Mali voorziet nu een dorp met 1000 inwoners van energie.

80 Day Race
De 80 Day Race is geïnspireerd op Jules Verne's boek 'Reis om de wereld in 80 dagen'. Toentertijd werden paarden vervangen door stoom aangedreven voertuigen, nu willen de bedenkers een race om de wereld in 80 dagen realiseren, waarbij geen fossiele energie gebruikt mag worden. De deelnemende teams zullen starten in Parijs en daarna hun eigen routes kiezen. Zij maken gebruik van eigen vervoersmiddelen en voor de eerste editie worden alle landvoertuigen toegelaten, zolang deze draaien op hernieuwbare bronnen.

Voor meer informatie over de finalisten en TEDxAmsterdam Awards kunt u terecht op onze website en/of contact opnemen met Carlijn Roderburg via carlijn@tedxamsterdam.nl.

TEDxAmsterdam Foundation

plaats:
Amsterdam
website:
http://tedx.amsterdam/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234