Bijzondere expositie decorstukken Karel Appel in Hoogeveen

Ernie Gerrits opende vandaag een bijzondere expositie van door Karel Appel ontworpen decorstukken in Theater De Tamboer te Hoogeveen. In de jaren '90 gaf De Nationale Opera Karel Appel opdracht om decorstukken te ontwerpen voor de opera Noach. Van 28 oktober t/m 16 november wordt een deel van deze decorstukken uit de collectie van Nationale Opera & Ballet geëxposeerd in het Hoogeveense theater, dat 2016 heeft uitgeroepen tot Karel Appel Jaar. In deze periode zijn er een aantal rondleidingen langs de decorstukken. Directeur Jan Werkhoven is apetrots: "Het is zo uniek wat hier gebeurt, we halen Karel Appel voor even weer terug naar het theater!" Uitgebreide informatie en openingstijden op www.detamboer.nl.


Expositie

Ernie Gerrits, decorschilder van De Nationale Opera, vertelde tijdens de opening van de expositie over haar samenwerking met Karel Appel aan de decorstukken van Noach. De expositie is tussen 11.00 en 15.00 uur openbaar toegankelijk op een aantal geselecteerde data. Op 16 november, de laatste dag van de expositie, geeft restaurator Michel van de Laar - bekend van Het geheim van de meester AVROTROS - een lezing over Karel Appel. Aanmelden voor rondleidingen en de lezingen via Theater De Tamboer.


Karel Appel van Hoogeveen: Harma Wierbos

Het Karel Appel Jaar is een initiatief van de Hoogeveense kunstschilder Geert Oldenbeuving, naar aanleiding van het tiende sterfjaar van Karel Appel. Oldenbeuving is geïnspireerd door het kleurengebruik van Appel en bedacht een zoektocht naar de Karel Appel van Hoogeveen. Meer dan 80 deelnemers exposeerden hun op Appel geïnspireerde kunstwerken in zo'n 60 winkels in het centrum van Hoogeveen. Het publiek kon stemmen op de werken en bepaalde zo wie de Karel Appel van Hoogeveen werd. Geert Oldenbeuving reikte vanmiddag de prijzen uit aan de top drie: Nadia Dekker, Rik Oostenveld en Harma Wierbos, die zich nu de Karel Appel van Hoogeveen mag noemen. Een bijzondere vermelding was er voor Zoë van basisschool Het Spectrum, die de titel Karel Appel Junior van Hoogeveen mee krijgt.

Neem voor meer informatie, foto's of een interview met directeur Jan Werkhoven of Geert Oldenbeuving contact op:

Baukje Krikke
Marketing / PR
Theater De Tamboer
T 0528 - 280 111
b.krikke@detamboer.nl

Theater De Tamboer

plaats:
Hoogeveen

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234