Studenten ROC van Amsterdam winnen 2x goud en 1x zilver in Londen

In Londen werden deze week de internationale vakwedstrijden Hotellerie en Toerisme (AEHT) gehouden. Nederland viel in de prijzen. Drie studenten van het ROC van Amsterdam namen maar liefst 2 gouden en één zilveren medaille mee naar huis.

Tijdens dit jaarlijks spektakel werden de studenten gekoppeld aan deelnemers uit diverse Europese landen. Samen voerden zij de opdrachten uit waar ze gezamenlijk op werden beoordeeld door de strenge vakjury. Studenten van het ROC van Amsterdam - MBO College Centrum wonnen goud en zilver. Jason de Haan won goud bij Culinary Art, Joris Hogervorst won goud met de Decathlon Cooking en Amy Kotterer won zilver bij de wedstrijd Patisserie.

Over de winnaars
Joris Hogervorst is student van de Sterklas van MBO College Centrum in Amsterdam. Dit is de hoogste culinaire opleiding voor jonge koks in Nederland. Joris werkt momenteel in restaurant La Rive in het Amstel Hotel. Zijn medestudent Jason de Haan zit ook in deze Sterklas. Jason werkte bij bekende bedrijven en chefs o.a. bij restaurant de Bokkedoorns te Overveen. Op dit moment werkt Jason bij restaurant ML in Haarlem. Jason werd door het ROC van Amsterdam benoemd tot beste student van het jaar 2016. Amy Kotterer volgt de opleiding tot patissier. Ze wil nog meer van zichzelf laten zien door haar internationale ervaring uit te breiden. Op dit moment werkt ze bij Ciel Bleu in het Okura Hotel.

Voor meer informatie en vragen of kunt u terecht bij: woordvoerder van het ROC van Amsterdam - het ROC van Flevoland

Janneke Toet
06 - 18 45 31 28


Het ROC van Amsterdam (ROCvA) en het ROC van Flevoland (ROCvF) verzorgen middelbaar beroepsonderwijs op vier niveaus binnen veertien onderwijsdomeinen. Het ROC van Amsterdam biedt ruim 300 verschillende opleidingen aan en het ROC van Flevoland zo’n 130 opleidingen. Het middelbaar beroepsonderwijs wordt op de verschillende mbo-colleges gegeven, het ROC van Amsterdam heeft negen mbo-colleges in Amsterdam, Amstelveen, Hoofddorp en Hilversum. Het ROC van Flevoland heeft zowel in Almere als in Lelystad een mbo-college. Het onderwijs op de mbo-colleges is kleinschalig georganiseerd, een student heeft voornamelijk te maken met de afdeling waar zijn of haar opleiding onderdeel van is. ROC van Amsterdam en ROC van Flevoland kenmerkt zich door kwalitatief hoogwaardig onderwijs met veel aandacht voor de student.
www.rocva.nl, www.rocvf.nl.

ROC van Amsterdam

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.rocva.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234