Door Ascensia Diabetes Care gesponsorde workshop op ISPAD 2016 benadrukt het belang van digitale technologie ter ondersteuning van zelfmanagement van diabetes in kindergeneeskunde en voor adolescenten

VALENCIA, Spanje, October 28, 2016 /PRNewswire/ --Vandaag benadrukte een panel van gerenommeerde experts tijdens een workshop die werd georganiseerd door Ascensia Diabetes Care het belang van digitale technologie ter ondersteuning van zelfmanagement van diabetes in kindergeneeskunde en voor adolescenten. De workshop vond plaats op de 42e jaarvergadering van de International Society for Pediatric and Adolescent Diabetes (ISPAD), die plaatsvindt van 26-29 oktober 2016 in Valencia, Spanje.
Het evenement, met de titel 'Smart Diabetes Self-Management in Paediatrics and Adolescents in the Digital Age' (slim zelfmanagement van diabetes in de kindergeneeskunde en voor adolescenten in het digitale tijdperk), onderzocht het gebruik van mobiele gezondheids- en digitale technologieen om zelfmanagement van diabetes bij kinderen te ondersteunen. De conclusie luidde dat mobiele technologie aanzienlijk potentieel heeft voor het ondersteunen van zelfmanagement in deze belangrijke populatie. De kwaliteit en de nauwkeurigheid van de mobiele gezondheidstools bij diabetes werden echter benadrukt als belangrijke overwegingen. Er zijn op dit moment veel van dit soort tools op de markt en het is belangrijk om mobiele apps op het gebied van gezondheid te identificeren die veilig en betrouwbaar genoeg zijn voor de behandeling van kinderen en adolescenten met diabetes.
Workshopleider Dr. Henk Veeze, Senior International Medical Director bij Diabeter en voormalig penningmeester van ISPAD, legt uit: "We weten dat diabetes op elke leeftijd moeilijk te managen is, maar voor opgroeiende jongeren kan het een nog grotere uitdaging zijn. Deze uitdaging kan van grote invloed zijn op hun gezondheid en leiden tot complicaties en slechte resultaten. Digitale tools en mobiele apparaten hebben het potentieel om voor een aanzienlijke verbetering in het managen van diabetes te zorgen, voor jongeren en hun ouders. Zij kunnen de conditie volgen, bruikbare informatie verstrekken en zelfmanagement ondersteunen." 
De workshop omvatte presentaties van Javier Ferrero, Chief Information Officer van het Andalusische agentschap voor de kwaliteit van de gezondheidszorg in Spanje, en Dr David Montes, senior pediatrisch endocrinoloog in het Fuenlabrada-ziekenhuis in Spanje.
"Het doel van deze nieuwe digitale technologieen bij de behandeling van diabetes is om de metabole controle van kinderen te verbeteren, en apps spelen een belangrijke rol in deze doelstelling omdat ze de besluitvorming van kinderen en ouders kunnen ondersteunen.  Het is daarom van essentieel belang dat we de digitale hulpmiddelen die hen ter beschikking staan, verbeteren. Jonge patienten en hun ouders hebben nauwkeurige en effectieve mobiele apps en tools nodig om zelfmanagement te ondersteunen", verklaart Dr. David Montes.
In een reactie op de normen en voorschriften voor mobiele app-technologieen voor diabetes, voegt Javier Ferrero toe: "Diabetes-apps hebben het potentieel om het gedrag en de gewoonten van patienten drastisch te veranderen en om ze de tools te geven om hun ziekte beter te managen. Veel diabetes-apps voldoen echter niet aan de 'best practice'-normen voor moderne digitale technieken.  Onbeveiligde apps vormen bijvoorbeeld een zeer groot risico in de handen van de jongere patienten, die geen onderscheid kunnen maken tussen betrouwbare en geloofwaardige apps. De regelgeving en het toezicht in de branche moeten dus dringend verbeterd worden om de veiligheid van de patient te waarborgen."
"ISPAD richt zich op het bevorderen van klinische en fundamentele wetenschap, onderzoek, onderwijs en pleitbezorging voor kinderen en adolescenten met diabetes en het is het enige internationale genootschap dat zich specifiek richt op alle soorten kinderdiabetes. Het thema voor de bijeenkomst in 2016 is onderwijs en nieuwe technologieen om de diabeteszorg te verbeteren.
Michael Kloss, CEO van Ascensia Diabetes Care, geeft aan: "Het verheugt ons dat we het jaarlijkse congres van ISPAD in 2016 bijwonen en deze educatieve workshop mogen verzorgen over het belang van digitale technologieen om de zorg voor kinderen met diabetes te ondersteunen. Als vertrouwd partner in de diabetesgemeenschap zijn we toegewijd aan het ondersteunen van educatie over dit belangrijke onderwerp."
ISPAD 2016 valt ook samen met de Europese lancering van de controlesystemen voor bloedglucose CONTOUR(R)NEXT ONE en CONTOUR(R)PLUS ONE van Ascensia Diabetes Care.   Elk systeem is voorzien van een eenvoudig te gebruiken draadloze communicatiemeter die via Bluetooth-connectiviteit naadloos aansluit op een smart mobiel apparaat. De gegevens die moeiteloos worden vastgelegd door de CONTOUR DIABETES-app kunnen worden beoordeeld op trends in het bloedglucosegehalte en bieden bruikbare informatie.
Michael Kloss voegt toe: "De app CONTOUR DIABETES maakt patronen en trends zichtbaar in het bloedglucosegehalte van kinderen met diabetes, voor de kinderen zelf, voor hun ouders en voor professionals in de gezondheidszorg. Dit kan helpen bij het ondersteunen van zelfmanagement door het hele gezin en door het team in de gezondheidszorg."

 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: 
Joseph Delahunty 
FTI Consulting 
joseph.delahunty@fticonsulting.com 
Tel: +44(0)20-3727-1000 


 Ascensia Diabetes Care

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234