Innovatieve virtual reality tour maakt bezoek aan zeeschip mogelijk

Op vrijdag 4 november a.s. lanceert Marcel van den Broek, voorzitter van Nautilus International, een innovatieve virtual reality tour tijdens de gastles 'Zeebenen in de Klas' op de CBS de Borgstee in Grijpskerk. Normaliter is het niet zomaar mogelijk om een zeeschip te bezoeken, maar deze unieke VR-tour maakt de belevingswereld van de zeevaart toegankelijk voor een breed publiek.

Tijdens de gastles aan groep 7 en 8 van het basisonderwijs zal Marcel van den Broek de virtuele tour feestelijk onthullen. Vervolgens leidt Henk Sol, docent en tevens maker van de tour, de leerlingen rond op het schip. Zowel via een digibord als een VR bril met smartphone, op verschillende manieren kan iedereen met een internetverbinding deelnemen aan de VR tour. Een ontzettend leuke ervaring.

Met de unieke virtual reality tour is het lesprogramma van de succesvolle gastlessen Zeebenen in de klas volledig gemoderniseerd. Deze succesvolle voorlichtingscampagne interesseert leerlingen van groep 7 en 8 voor het zeevarende beroep. Jaarlijks verzorgen (ex-)zeevarenden en loodsen gastlessen op meer dan 300 scholen en hebben daarmee een bereik tot wel 10.000 leerlingen.

De campagne Zeebenen in de klas is een initiatief van de Taskforce Arbeidsmarkt Zeevarenden (TAZ), een samenwerkingsverband tussen de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR), Nautilus International, Nederlands Loodswezen, Nederlandse Vereniging van Kapiteins ter Koopvaardij (NVKK) en het Nederlands zeevaartonderwijs. De campagne Zeebenen in de klas is geheel gefinancierd vanuit het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Zeescheepvaart.

De lancering van de VR-tour vindt plaats op 4 november a.s. om 10.00 op basisschool CBS de Borgstee, Grijpskerk (Groningen).

Wilt u aanwezig zijn bij de lancering van de VR-tour, heeft u vragen of wilt u meer informatie ontvangen, neem dan contact op met de KVNR:

Nathan Habers
Stafmedewerker PR
06 2445 5275 / habers@kvnr.nl

Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders

plaats:
Rotterdam
website:
http://www.kvnr.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234