One Planet Festival met Museumnacht in Museon

One Planet Festival met Museumnacht in Museon

Op zaterdag 29 oktober is het Museon gratis toegankelijk tijdens het ONE PLANET Festival met de Museumnacht. Het Museon geeft hiermee een cadeau aan de stad. Met het festival kan het publiek kennis maken met de nieuwe centrale tentoonstelling ONE PLANET. Het Museon is deze dag geopend van 10.00 uur 's ochtends tot 01.00 uur 's nachts.

Dag- en avondprogramma
Op de dag worden extra ONE PLANET activiteiten georganiseerd voor het familiepubliek. Van kindertheater, experimenten met ijs, grafitti-, rap- en percussieworkshops tot het bouwen van mini-robots. Het avondprogramma loopt over in de Museumnacht met een pubquiz, waarna de ONE PLANET expo speed tours van start gaan en de DJ's van Nachtdienst de bezoekers in feeststemming brengen.
Nachtdienst is inmiddels een begrip in het partycircuit. De line up van deze editie:
Wessel S, Bombastic, Diaz & Bruno, Monica Geuze, Daim & Mike Benjamin.

One Planet
Het Museon in Den Haag laat in de activerende expositie One Planet zien dat er wel degelijk antwoorden zijn op grote, mondiale vragen. Met One Planet vervult het Museon zijn door de VN bekrachtigde rol als pionier en inspirator voor het behalen van de 17 wereldwijde duurzame ontwikkelingsdoelen. De expositie etaleert inspirerende oplossingen voor een eerlijke verdeling van voedsel, water en energie en voor het aanvaarden van verschillen tussen mensen. Bezoekers zijn welkom om zich te laten inspireren, mee te denken en tot actie over te gaan. En zo met eigen ideeën en initiatieven een held op deze planeet te worden.

Samenwerking
ONE PLANET werd mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van: De Gemeente Den Haag, UNRIC United Nations Regional Information Centre for Western Europe, Mondriaanfonds, VSB-Fonds, Fonds 1818, de Vereniging van Vrienden van Museon en Omniversum. De Life's good Vriendenlounge is powered by LG, corporate sponsor van het Museon.
Partners ONE PLANET FESTIVAL: Vereniging van Vrienden van Museon en Omniversum, Omniversum, Hoogeveen Verhuur, Museumcatering, Atelier Van Zijderveld / De Resolutie.

Museon
Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve
missie. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen.

Bezoekersinformatie
Openingstijden:
dinsdag t/m zondag 11.00-17.00 uur, gesloten op maandag (behalve in de schoolvakanties - alle regio's.)

Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag
tel. 070 - 33 81 338
info@museon.nl

Voor meer informatie:

Rob de Winter | Communicatie & Marketing
Contact +31610905384 | rdwinter@museon.nl
Museon Stadhouderslaan 37 | 2517 HV Den Haag | museon.nl

Museon

plaats:
Den Haag
website:
http://www.museon.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234