BloomReach neemt Hippo over voor de bouw van het eerste open en intelligente digital experience-platform

Acquisitie brengt leiderschap in algoritmisch aangestuurde commercie naar digitale content

MOUNTAIN VIEW, Californië en AMSTERDAM, 26 oktober 2016 /PRNewswire/ -- BloomReach [http://www.bloomreach.com/], Inc., het toonaangevende e-commerce-personalisatieplatform, maakte vandaag een strategische overname bekend van het vooraanstaande web content managementbedrijf Hippo, B.V. [http://www.onehippo.com/] Het digitale experience- en performance-platform is een content management systeem dat bedrijven helpt om - zowel bekende als anonieme - bezoekers te begrijpen en zo de juiste content te kunnen aanbieden op het juiste moment, op ieder kanaal of touchpoint.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20130514/SF13130LOGO [http://photos.prnewswire.com/prnh/20130514/SF13130LOGO]

Met de integratie van Hippo's open en wendbare ervaringstechnologie in BloomReach's machine-learning-systeem zal BloomReach het enige digital experience-platform hebben dat data en algoritmische intelligentie gebruikt voor het creëren, bouwen, personaliseren, verkopen, en meten van iedere digitale ervaring - door verticals en geografische data.

"Hippo heeft ʹs werelds meest geavanceerde digital experience-platform ontwikkeld met een goed inzicht in en scherpe visie op de toekomst van web content management. Door het samengaan van hun kernexpertise in content en architectonische flexibiliteit met BloomReach's algoritmische superioriteit in e-commerce, kunnen we één enkele ervaringslaag bouwen als drijvende kracht achter de digitale ervaringen van ieder merk," aldus Raj De Datta, CEO en medeoprichter van BloomReach. "Waarom zou het leveren van een werkelijk gepersonaliseerde ervaring een bedrijf vandaag de dag maanden of jaren moeten kosten voor CMS-implementatie en miljoenen dollars voor het integreren van analytics, personalisatie, testen, targeting en datamanagementoplossingen bovenop dat CMS? Dat is een verouderd model."

BloomReach beoogt voor alle bedrijven - zowel e-commerce- als contentbedrijven - drie kern-cloud platforms als drijvende kracht van hun digitale aanwezigheid: een back-end- of commerceplatform, een experience-platform voor de personalisatie en een marketingplatform voor het uitvoeren van campagnes. De acquisitie van Hippo stelt BloomReach in staat om bedrijven te voorzien van het experience platform. Hier bepalen data en algoritmes de intentie van iedere bezoeker en worden de meest relevante resultaten getoond. Door de open architectuur kan het eenvoudig worden aangesloten op de andere platforms, waaronder de huidige partners van BloomReach [http://bloomreach.com/partners/] en Hippo [https://www.onehippo.com/en/partners].

"De fusie met BloomReach voegt de meest geavanceerde intelligentie toe aan Hippo's contentprestatie en delivery-platform. BloomReach's systeem is ongeëvenaard in het analyseren van data zowel binnen als buiten het bedrijf," aldus Jeroen Verberg, medeoprichter en CEO van Hippo. "Of het nou gaat om meer productaankopen, diepere content engagement of het vinden van oplossingen voor problemen van bezoekers, gezamenlijk levert ons platform resultaten op voor ieder bedrijf door autonoom te handelen, dagelijks slimmer te worden en gebruikers praktische inzichten te geven over hoe ze de experience kunnen verfijnen."

Sinds de lancering in 2009 kende BloomReach een aanzienlijke omzet- en marktgroei in e-commerce en heeft gewerkt met meer dan 175 e-commercebedrijven uit de VS en het VK, waaronder Neiman Marcus, Staples, Nordstrom en Homebase.

Ook Hippo kende de laatste jaren aanzienlijke groei, en werkt momenteel met meer dan 170 klanten in 13 landen [https://www.onehippo.com/en/customers]. Op het moment dat bedrijven op zoek zijn naar innovatieve, java-gebaseerde mogelijkheden, werd Hippo onlangs genoemd [https://www.onehippo.com/en/resources/whitepapers/gartner-magic-quadrant-for-web-content-management-2016.html] als Visionair in Gartner's Web Content Management Magic Quadrant. Hippo is een bewezen zakelijk CMS, dat werkt met grote organisaties zoals de Britse National Health Service en REI, Inc. Door Hippo's sterke aanwezigheid in Europa en BloomReach's sterke positie in de VS kunnen beide bedrijven hun geografische voetafdruk vergroten.

"De wereld van marketing en klantenwerving beweegt snel in de richting van machine-learning en data-gestuurde gepersonaliseerde ervaringen. De combinatie van BloomReach's zoek- en personalisatietechnologie van wereldklasse en Hippo's contentmanagementsolution zal bedrijven in verschillende sectoren in staat stellen de modernste digitale klantervaringen te creëren," aldus Ajay Agarwal, managing director van Bain Capital Ventures, een investeerder in BloomReach. "We zijn zeer verheugd met acquisitie en de mogelijkheid die het met zich meebrengt voor het marketing-technologielandschap."

BloomReach en Hippo zullen samen gebruikmaken van data science en web-wide data voor personalisatie die content, taal, context en gedrag door de hele klantlevenscyclus begrijpt, en de strategieën vervangen die verkopen met behulp van handgeschreven regels.

Uit recente studies blijkt dat klantanalyse en web content management de twee belangrijkste investeringsprioriteiten [https://www.forrester.com/report/Digital+Experience+Technology+And+Delivery+Priorities+2016/-/E-RES132461] zijn voor technologieleiders op het gebied van digital experience. Voor het managen en optimaliseren van digitale ervaringen was tot nu toe voornamelijk [https://www.forrester.com/report/Vendor+Landscape+Digital+Experience+Platforms/-/E-RES104302] een reeks aan software nodig uit een gefragmenteerd landschap. Echter, de e-commerce heeft voorop gelopen bij het zich eigen maken van personalisatie- en optimalisatietechnologie, met de erkenning van BloomReach als een onderscheiden leider. [http://bloomreach.com/2016/04/compass-edison-award-win-validates-customers-comments/]

Hippo zet zijn activiteiten voort vanuit Amsterdam als een zelfstandige businessunit van BloomReach, en ondersteunt alle klant-, marketing en salesactiviteiten. Het gecombineerde bedrijf blijft de huidige applicaties ondersteunen en zal aanzienlijk investeren in e-commerce- en contentmogelijkheden in alle R&D-centra in Mountain View, Dallas, Bangalore, Amsterdam en Boston.

CEO van Hippo Jeroen Verberg zal toetreden tot de Raad van Bestuur van BloomReach en zal dienst doen als general manager van de Hippo businessunit. Alle andere oprichters en leden van Hippoʹs managementteam blijven bij het bedrijf. Andere voorwaarden van de acquisitie zijn niet bekendgemaakt.

Aanvullende informatie:-- Lees de laatste analyses en inzichten over e-commerce op de BloomReach
Blog [http://www.bloomreach.com/blog].
-- Lees wat er nodig is voor een geweldige digital experience op de Hippo
Blog [https://www.onehippo.com/en/resources/blogs].
-- Volg BloomReach op Facebook [https://www.facebook.com/bloomreach/],
Twitter
[https://twitter.com/bloomreachinc?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eser
p%7Ctwgr%5Eauthor] en Linkedin
[https://www.linkedin.com/company/bloomreach].
-- Volg Hippo op Facebook [https://www.facebook.com/HippoDX/], Twitter
[https://twitter.com/OneHippo?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ct
wgr%5Eauthor] en Linkedin [https://www.linkedin.com/company/hippo].
-- Werk voor ons nu we wereldwijd uitbreiden op de BloomReach
[http://bloomreach.com/careers/] en Hippo
[https://www.onehippo.com/en/careers] carrièrepagina's.
-- Leer over geweldige digital experiences tijdens Hippo.Connect
[http://www.onehippo.com/connect/amsterdam] op 17 november 17.

Over BloomReach

BloomReach is een technologiebedrijf rondom big data en machine-learning dat een meer relevante digital experience levert met behulp van data van meer dan 75 miljoen maandelijkse unieke consumenten en de applicaties die zijn gebouwd op haar Personalisatieplatform. BloomReach's kerntechnologie - de Web Relevance Engine (WRE) - heeft een algoritmisch begrip van content en gebruikers en koppelt dit begrip met vraag- en intentiedata van het hele internet. BloomReach's E-commerceproducten passen uw content aan om het persoonlijk en relevant te maken voor individuele gebruikers. BloomReach Compass brengt praktische productprestatie aan het licht en geeft aanbevelingen voor het maximaliseren van inkomsten.

BloomReach's klantportfolio bestaat onder meer uit: Neiman Marcus, Sears Outlet, Staples en Williams-Sonoma. BloomReach, opgericht in 2009, is gevestigd in Moutain View, Californië, en heeft kantoren in de stad New York, Londen, Dallas en Bangalore. BloomReach wordt ondersteund door investeringsmaatschappijen Bain Capital Ventures, Battery Ventures, NEA, Salesforce Ventures en Lightspeed Ventures. Kijk op BloomReach.com voor meer informatie.

Over Hippo

Hippo heeft als missie om de digital experience voor iedere bezoeker persoonlijker te maken. Wij herdefiniëren de CMS-ruimte door het ontwikkelen van ʹs werelds meest geavanceerde content-prestatieplatform dat is ontworpen om bedrijven te helpen hun klanten te begrijpen - of deze nou bekend zijn of anoniem- en de voor hun waardevolle content te leveren in iedere context en op ieder apparaat. Samen met haar mondiale netwerk van Gecertificeerde Partners, bedient Hippo een snel groeiend aantal zakelijke klanten over de hele wereld, waaronder REI, Inc., FC Bayern München, Bell Aliant, Couchbase, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Randstad, Veikkaus, de Universiteit van Maryland, Edeka, 1&1 Internet, Bugaboo en Weleda.Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20130514/SF13130LOGO


BloomReach


CONTACT: Sam Moore, 1-225-931-4081, sam@bloomreach.com


Web site: http://www.bloomreach.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234