Generali Nederland kiest Sapiens-oplossing voor haar leven- portefeuille

HOLON, Israël, October 26, 2016 /PRNewswire/ --Sapiens gaat grotere efficiency en kostenreductie faciliteren bij Generali Nederland,
onderdeel van de Generali Group, een toonaangevende Europese verzekeraar   
Sapiens International Corporation [http://www.sapiens.com ], , een toonaangevende, wereldwijde leverancier van software-oplossingen voor verzekeraars, met groeiende aanwezigheid in de sector financiële dienstverlening, kondigde vandaag aan dat Generali Nederland het platform van Sapiens [http://www.sapiens.com/solutions/sapiens-lp/closed-books ] heeft gekozen voor het beheren van een belangrijk deel van haar leven-portefeuille. 
(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160803/395300LOGO )

Sapiens gaat de implementatie leiden voor Generali Nederland, dat onderdeel uitmaakt van de Generali groep, een van de grootste Europese verzekeraars. De implementatie omvat consolidatie van verschillende levensverzekeringssystemen naar het platform van Sapiens.
Sapiens biedt een unieke oplossing voor levensverzekeringen en pensioenen via een modern en kostenefficiënt platform voor het beheer van legacy en polisadministraties van verzekeraars. Generali Nederland kiest de oplossing om significante operationele reserves vrij te maken met de overgang naar één platform. Andere voordelen zijn meer efficiency, lagere operationele kosten en reductie van de totale exploitatiekosten.
"Door een totaaloverzicht van onze levensverzekeringsklanten te creëren, kunnen we klantgegevens in één keer updaten en beheren, en dus de kwaliteit van data en klantenbinding verbeteren", aldus Mecx Kooij, directeur van de business units Pensioen & Leven en ICT & Facilitair Bedrijf bij Generali Nederland. "We realiseren een daling in de totale kosten van het beheer van levensverzekeringen door het verlagen van onze IT-kosten en het verbeteren van de operationele efficiency."
"Er is recentelijk een belangrijke stijging in de interesse van bestaande en potentiële Europese klanten van Sapiens in een end-to-end-oplossing voor het beheer van legacy systemen of levensverzekeringsportefeuilles. Onze oplossing kan omgaan met ontbrekende gegevens, veranderende wetgeving en een breed scala aan levens- en pensioenverzekeringen", zegt Roni Al-Dor, president en CEO van Sapiens. "We verheugen ons op een nauwe samenwerking met Generali Nederland, zodat zij met onze ondersteuning hun doelstellingen voor de hoogst mogelijke klantbeleving kunnen realiseren, terwijl we daarnaast doorlopende kosten en kosten voor systeemondersteuning verlagen en de efficiency verhogen."  
De oplossing van Sapiens is gericht op de uitdagingen van het beheer van legacy en levensverzekeringsportefeuilles waarmee de meeste verzekeraars te maken hebben, ongeacht of het platform wordt gekozen als onderdeel van een 'Old-Co/New-Co'-strategie of als 'Old-Co'-consolidatie platform. Indien gewenst kan ons systeem aanvullende of nieuwe verzekeringen verwerken. Het doel van onze, specifiek hiervoor ontwikkelde, oplossing is het significant terugdringen van kosten die gewoonlijk samenhangen met levensverzekeringsplatformen.
Over Generali Nederland  
Generali is een verzekeraar die borg staat voor stabiliteit, betrouwbaarheid en persoonlijke aandacht voor de klant. Al meer dan 140 jaar zijn wij actief in Nederland. Particulieren, ondernemers en organisaties kunnen bij ons terecht voor verzekeringen op het gebied van schade, inkomen, pensioen en leven. Onze ruim 400 gedreven en deskundige medewerkers bepalen het succes van onze organisatie. Als zelfstandige verzekeraar maakt Generali Nederland deel uit van de internationale Generali Group. Meer informatie over Generali Nederland vindt u op http://www.generali.nl [https://www.generali.nl ].
Over Generali groep   
Generali Group is een van de grootste wereldwijde verzekeraars en boekte in 2015 een premie-omzet van ruim EUR 74 miljard. Met haar 76.000 medewerkers in meer dan 60 landen is de Groep marktleider op de West-Europese markt en speelt zij ook een steeds prominentere rol in Midden- en Oost-Europa en Azië. In 2015 stond Generali als enige verzekeraar in de door MIT Technology Review opgestelde lijst van 50 slimste bedrijven ter wereld. Meer informatie vindt u op http://www.generali.com.
Over Sapiens    
Sapiens International Corporation is een toonaangevende wereldwijd opererende leverancier van software-oplossingen voor de verzekeringssector, met een groeiende aanwezigheid in de sector financiële dienstverlening. Sapiens biedt fundamentele, end-to-end oplossingen voor de wereldwijde markt voor algemene verzekeringen, schadeverzekeringen, levensverzekeringen, pensioenen en lijfrenten, herverzekering en de pensioensector, alsmede software voor zakelijk beslissingsmanagement. Het bedrijf heeft een trackrecord van meer dan 30 jaar in het leveren van hoogwaardige software-oplossingen aan meer dan 200 financiële dienstverleners. Sapiens werkt met een team van meer dan 1.800 professionals en heeft dochterondernemingen in Noord-Amerika, het Verenigd Koninkrijk, EMEA en Azië -Stille Oceaan, die volledig in eigen bezit zijn. Kijk voor meer informatie op: http://www.sapiens.com.

 
Contact voor beleggers en de media  
Yaffa Cohen-Ifrah 
Chief Marketing Officer en Head of Corporate Communications 
Sapiens International 
Mobiel: +1-201-250-9414 
Telefoon: +972-3-790-2026 
E-mail: Yaffa.cohen-ifrah@sapiens.com 


 


Photo:
http://photos.prnewswire.com/prnh/20160803/395300LOGO


Sapiens International Corporation

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234