Hare Majesteit de Koningin brengt werkbezoek aan Philips

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft dinsdagmiddag 25 oktober een werkbezoek gebracht aan het Innovatie- en Productiecentrum van Koninklijke Philips N.V. in Best. Philips is de winnaar van de Koning Willem 1 prijs 2016 in de categorie Grootbedrijf; een prijs die ondernemingen beloont voor goed ondernemerschap. Koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting.

Tijdens haar bezoek kreeg Koningin Máxima uitleg over innovaties van Philips binnen de gezondheidszorg. Een voorbeeld hiervan is mobiele monitoring met behulp van een smartphone van zwangere vrouwen in afgelegen gebieden. Verloskundigen kunnen data en echobeelden van de zwangerschap delen met specialisten bij grotere ziekenhuizen, die op afstand meekijken om complicaties te voorkomen.

Ook nam Koningin Máxima een kijkje in een hybride operatiekamer: daarin kunnen zowel operaties als minimaal invasieve ingrepen - zoals het vervangen van een defecte hartklep met behulp van catheters - worden uitgevoerd. In een fabriekshal sprak zij met medewerkers over de digitale röntgenapparatuur die zij voor beeldgestuurde operaties produceren. Het bezoek werd afgesloten met een informeel samenzijn met een aantal medewerkers van Philips in Best.

Frans van Houten, CEO Royal Philips: "De Koning Willem I-prijs is een geweldige erkenning voor de innovatiekracht en het ondernemerschap van Philips. Elke dag werken wij aan innovaties die wereldwijd het leven van miljoenen mensen verbeteren. Deze prijs kwam voor ons op een zeer bijzonder moment vanwege onze toespitsing dit jaar op technologieën voor een goede gezondheid en de viering van onze 125ste verjaardag."

Geplaatst in:

Koninklijke Philips

plaats:
Nederland, Best
website:
http://www.philips.com

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234