Leiders uit de entertainment- en technologische industrie gaan samen met autoproducenten het volledig autonome voertuig ontwerpen voor het jaar 2050

AutoMobility LA(TM) daagt professionals uit Hollywood en daarbuiten uit hun visies op de toekomst van vervoer te onthullen tijdens de Design & Developer Challenge 2016

LOS ANGELES, 25 oktober 2016 /PRNewswire/ -- Organisatoren van de Los Angeles Auto Show [http://laautoshow.com/press-home/]® en AutoMobility LA [http://automobilityla.com/](TM) maakten vandaag het thema en de deelnemers bekend van de "Design & Developer Challenge" van dit jaar, dat op woensdag 16 november plaatsvindt in het Los Angeles Convention Center. In tegenstelling tot voorgaande jaren, toen er alleen geavanceerde automotive ontwerpstudioʹs deelnamen, doen er tijdens de editie 2016 ook programmeurs mee en bedrijven die niet op de automarkt zijn gericht.

Elf autoproducenten, entertainment- en consumentenmerken hebben vijf teams gevormd waarin zij gaan samenwerken aan het thema van dit jaar: "Autonome Voertuigen: Een Geherdefinieerde Gebruikerservaring voor 2050" ("Autonomous Vehicles: A Redefined User Experience for 2050"). De teams zullen gaan onderzoeken hoe de kruispunten van technologie, data, connectiviteit en content een revolutie teweeg kunnen brengen in het interieur- en exterieurontwerp van een voertuig en een keerpunt in gebruikerservaring kunnen leveren voor een nieuwe generatie passagiers.

Deelnemers van dit jaar aan de Design & Developer Challenge zijn:-- CH Auto en Creative Mobile
-- Crayola en Qoros Auto
-- Fandango en Jaunt VR
-- Honda, Lego en Trigger
-- Kiska en KTM

Ontwerpers en ontwikkelaars moeten samenwerken aan een korte film die antwoord geeft op de volgende vragen:-- Hoe zal de stad Los Angeles zich ontwikkelen om ruimte te kunnen bieden
aan autonoom vervoer?
-- Wat voor ervaringen kunnen mensen hebben in autonome voertuigen?
-- Hoe zien de voertuigen eruit die deze ervaringen mogelijk maken?
-- Hoe zullen het voertuig en de ervaring in het voertuig het leven van
mensen fundamenteel veranderen?

De vijf teams zullen hun concept en korte film presenteren aan industrie- en mediaprofessionals die AutoMobility LA 2016 (van 14 t/m 17 nov) bijwonen, waaronder een panel van gerenommeerde juryleden. Direct na de presentaties kiest de jury een winnaar op basis van esthetiek en functionaliteit, creativiteit van het concept, het aanpassingsvermogen en de mogelijkheid tot maatwerk, het gebruik van de huidige technologie, en de positie van het voertuig op de weg binnen een overkoepelend transportsysteem. De experts zullen ook rekening houden met het businessmodel en de haalbaarheid om het voertuig in 2050 op de markt te brengen alvorens zij de winnaar selecteren van de Design & Developer Challenge Juryprijs 2016.

Het gerespecteerde panel van juryleden bestaat dit jaar uit:-- Chris Down, Senior Vice President & Global Brand General Manager van Hot
Wheels bij Mattel, Inc.
-- Danny Stillion, Partner & Executive Design Director bij IDEO
-- Gabriel Schlumberger, Executive Director of Creative bij Disney Consumer
Products & Interactive Media
-- John S. Couch, Vice President of UX & Design bij Hulu
-- Richard Titus, Senior Vice President of Customer Experience bij Samsung
Research America
-- Stewart Reed, Transportation Design Department Chair bij het Art Center
College of Design

In aanvulling op de Juryprijs (die wordt uitgereikt op 16 nov), hebben de teams nog twee mogelijkheden om een onderscheiding in de wacht te slepen. De Industrieprijs biedt industrie- en mediaprofessionals de mogelijkheid om de ingezonden videoʹs van de deelnemers te bekijken op automobilityla.com [http://automobilityla.com/] en te stemmen op hun favoriete concept. Voor de Publieksprijs kunnen bezoekers en fans wereldwijd stemmen op hun favoriete concept op laautoshow.com [http://laautoshow.com/]. Het online stemmen stopt op 27 november, waarna de winnaars van de Industrieprijs en de Publieksprijs van 2016 worden bekendgemaakt.

"De uitnodiging van programmeurs en niet-traditionele spelers tot deelname aan de Design & Developer Challenge is onderdeel van AutoMobility LA's algemene missie een internationaal podium te zijn voor het 'nieuwe' automotive ecosysteem," aldus Bryan Biniak van Nokia Growth Partners EIR, adviserend lid van AutoMobility LA's raad van bestuur en ceremoniemeester van de competitie dit jaar. "Met de erkenning van LA als epicentrum van enkele mega-industrieën (entertainment, tech, automotive design etc.), faciliteert en voedt het vernieuwde format van de competitie interdisciplinaire samenwerking rond het ontwerp en de ontwikkeling van voertuigen van de toekomst en automobiliteitsoplossingen."

Ter voorbereiding op de wedstrijd van woensdag, treedt AutoMobility LA op dinsdag (15 nov) op als gastheer van een panel stedenbouwkundig experts. Gedachtenleiders van Perkins+Will, Nelson/Nygaard en Lux Research zullen zich verdiepen in transformatieve trends die steden hervormen en landschappen opnieuw schilderen en zullen ons helpen de stad van 2050 beter te begrijpen.

AutoMobility LA is de uitkomst van een meerjarige evolutie van de LA Auto Show's Connected Car Expo en haar Press & Trade Days in een beurs die exclusief is gericht op de nieuwe automotive-industrie. Het vierdaagse evenement brengt het hele "nieuwe mobiliteitsecosysteem" samen, dat bestaat uit autofabrikanten, media, techbedrijven, ontwerpers, ontwikkelaars, startups, investeerders, dealers, overheidsfunctionarissen, academici, analisten, etc.

Registratie voor AutoMobility LA is nu mogelijk. Alle aanwezigen kunnen getuige zijn van de voertuigdebuten van dit jaar en hebben toegang tot een gloednieuw Technologiepaviljoen dat is gelegen buiten het Los Angeles Convention Center. De Design & Developer Challenge 2016, gesponsord door The Foundry [https://www.thefoundry.co.uk/] en Lacks Enterprises [http://www.lacksenterprises.com/], wordt gehouden in het Technologiepaviljoen. Ga naar http://automobilityla.com [http://automobilityla.com/] om te registreren voor AutoMobility LA.

Kijk voor meer informatie over AutoMobility LA en de LA Auto Show op http://www.automobilityla.com/ [http://www.automobilityla.com/] en http://laautoshow.com/ [http://laautoshow.com/].

Over de Los Angeles Auto Show en AutoMobility LA

De Los Angeles Auto Show (LA Auto Show®), opgericht in 1907, is ieder jaar de eerste grote Noord-Amerikaanse autoshow van het seizoen. In 2016 zijn de Press & Trade Days van de show gefuseerd met de Connected Car Expo (CCE) om AutoMobility LA(TM) te worden. Het is de eerste beurs van de industrie die de technologie- en de automotivebranches convergeert om nieuwe producten en technologieën te lanceren en om te discussiëren over de meest prangende kwesties met betrekking tot de toekomst van vervoer. AutoMobility LA 2016 vindt plaats in het Los Angeles Convention Center van 14 tot en met 17 november, met verschillende voertuigdebuten van producenten. De LA Auto Show is geopend voor het publiek van 18 tot en met 27 november. AutoMobility LA is de plaats waar de nieuwe auto-industrie zaken voor elkaar krijgt, baanbrekende producten onthult en strategische bekendmakingen doet aan media van over de hele wereld. De LA Auto Show wordt gesteund door de Greater L.A. New Car Dealer Association en wordt uitgevoerd door ANSA Productions. Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en informatie over de show, volg LA Auto Show op Twitter via twitter.com/LAAutoShow [https://twitter.com/LAAutoShow] of op Facebook via https://www.facebook.com/LAAutoShow [https://www.facebook.com/LAAutoShow] en meld je aan voor alerts via http://www.laautoshow.com/ [http://www.laautoshow.com/]. Kijk voor meer informatie over AutoMobility LA op http://www.automobilityla.com [http://www.automobilityla.com/].

Mediacontacten:
Sanaz Marbley/Natalie Hamlin
JMPR Public Relations
(818) 992-4353
smarbley@jmprpublicrelations.com [mailto:smarbley@jmprpublicrelations.com]
nhamlin@jmprpublicrelations.com [mailto:nhamlin@jmprpublicrelations.com]


Los Angeles Auto Show


Web site: http://www.laautoshow.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234