Peter van Uhm inspireert met theatervoorstelling voor Hulphond

Bijzondere levensverhalen in De Lievekamp met muzikale ondersteuning van de Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso' en Erica Yong

Hulphond Nederland presenteert op woensdag 21 december 2016 een speciale voorstelling in theater De Lievekamp in Oss. Voormalig Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm neemt deze avond het publiek mee op een bijzondere reis langs zijn eigen leven en dat van anderen.

Hij vertelt over de gebeurtenissen die hem tijdens 40 jaar succesvol leiderschap hebben gedreven en stimuleert zijn publiek om na te denken over waar zij in het leven voor staan. Peter van Uhm heeft zich hierbij onder meer laten inspireren door de levensverhalen van mensen die weer een nieuw perspectief hebben gekregen met de inzet van een hulphond. Optredens van de Koninklijke Militaire Kapel "Johan Willem Friso" en zangeres Erica Yong maken het programma van deze eenmalige voorstelling compleet. De opbrengsten van deze avond komen volledig ten goede aan de opleiding en inzet van hulphonden. Kaarten zijn te koop via de website van theater De Lievekamp en kosten Euro 32,50.

Peter van Uhm
Peter van Uhm wordt wereldwijd geroemd om zijn leiderschapskwaliteiten en is een veelgevraagd spreker. Hij groeide op als bakkerszoon en doorliep een carrière van bijna veertig jaar bij de krijgsmacht. Van 2008 tot 2012 was Peter van Uhm Commandant der Strijdkrachten. Hij maakte in 2013 grote indruk met zijn speech tijdens de Nationale Dodenherdenking op de Dam en bij TEDx Amsterdam. Peter van Uhm is auteur van het boek 'Ik koos het wapen' waarin hij openhartig en op inspirerende wijze zijn levensverhaal vertelt. Sinds 2013 is Peter van Uhm ambassadeur van Hulphond Nederland.

Koninklijke Militaire Kapel "Johan Willem Friso"
De Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso' (KMKJWF) is een professioneel militair harmonieorkest en onderdeel van de Koninklijke Landmacht. De KMKJWF bestaat uit 53 muzikanten en is de oudste kapel van Nederland. Het orkest speelt bij militaire ceremonies, koninklijke gebeurtenissen en Prinsjesdag. Voor deze voorstelling heeft de KMKJWF een speciaal repertoire samengesteld.

Erica Yong
Erica Yong is een zangeres met jarenlange ervaring in de muziek. Ze nam deel aan de Soundmixshow, trad op in musicals en met (inter)nationale artiesten, waaronder Anita Meyer en de Amerikaanse soulgroepen Imagination en The Three Degrees. Ze bracht zowel Nederlandstalige als Engelstalige CD's uit.

Naast de belangeloze medewerking van Peter van Uhm, de KMKJWF en Erica Yong wordt deze eenmalige voorstelling ook mogelijk gemaakt door theater De Lievekamp, Rabobank Oss-Bernheze, Athlon, Royal Canin en Story Sound.

Over Hulphond Nederland
Hulphond Nederland reikt mensen met een fysieke beperking of geestelijke zorgvraag de helpende hand: de inzet van hulphonden voorkomt namelijk isolement en biedt nieuw perspectief. De stichting heeft ruim dertig jaar ervaring in het opleiden van hulphonden als steun en toeverlaat voor mensen met een fysieke beperking, epilepsie of posttraumatische stressstoornis (PTSS). Ook jongeren met gedrags- of psychische problemen, ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD of autisme en (licht) verstandelijke beperkingen blijken gebaat bij de inzet van hulphonden. De hulphonden worden met respect voor het welzijn van de hond zo breed mogelijk opgeleid door deskundige trainers. Zij zijn in staat de hulphond tot wel zeventig verschillende vaardigheden aan te leren. Voor meer informatie: www.hulphond.nl.

Fotobijschrift: Peter van Uhm komt eenmalig met bijzondere levensverhalen in theater De Lievekamp

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Hulphond Nederland
Dimitri Nadorp, Hoofd Marketing & Communicatie
Tel: 0486 - 411878
E-mail: d.nadorp@hulphond.nl

Hulphond Nederland

plaats:
Herpen
website:
http://www.hulphond.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234