Nederlander kiest persoonlijke lening boven doorlopend krediet

Het doorlopend krediet als leenvorm verliest snel terrein. Nederlandse leners kiezen massaal voor het alternatief van een persoonlijke lening. Had vorig jaar nog 45 procent een persoonlijke lening, nu is dat al ruim twee op de drie. Dat meldt Ambtenarenlening op basis van analyse van gegevens van Nederlandse leners.

Ambtenarenlening verwacht dat het percentage leners dat kiest voor een persoonlijke lening verder zal toenemen. "Het belangrijkste verschil tussen beide leenvormen is de rente. Bij een persoonlijke lening staat deze vast, terwijl de rente op een doorlopend krediet variabel is. Met de historisch lage rente van dit moment zien we dat steeds meer mensen kiezen voor de zekerheid van een vaste rente. Als de rente op dit niveau blijft of nog verder afneemt, neemt dat aantal alleen maar toe", legt Mark de Vries, financieel specialist bij Ambtenarenlening, uit.

Ook de versoepeling van de voorwaarden op persoonlijke leningen speelt een belangrijke rol volgens De Vries. "Sinds dit jaar hebben banken hun voorwaarden sterk versoepeld. Leners mogen daardoor nu boetevrij hun lening tussentijds aflossen. Dit maakt de drempel voor een persoonlijke lening een stuk lager."

De Vries vindt de ontwikkeling positief. "Met een vaste rente weten mensen van tevoren precies waar ze aan toe zijn. Die zekerheid blijkt men prettig te vinden. Hebben ze een periode meer te besteden, dan kunnen ze nu ook boetevrij extra aflossen en zo de looptijd van hun lening verkorten."

Ambtenaren vaker vaste rente
Als kredietbemiddelaar voor ambtenaren, vergeleek Ambtenarenlening de gegevens van 5.000 leningen van ambtenaren met de gemiddelde Nederlandse lening. Opvallend in de analyse is dat ambtenaren duidelijk vaker voor een persoonlijke lening kiezen dan de gemiddelde lener. Ligt het percentage landelijk op 67 procent, bij ambtenaren kozen dit jaar al ruim drie op de vier voor een persoonlijke lening met een vaste rente.

Over Ambtenarenlening.nl
Ambtenarenlening is een van de grootste kredietbemiddelaars van Nederland. Het bedrijf bemiddelt uitsluitend voor (semi-)ambtenaren werkzaam bij de overheid, politie, brandweer, defensie en binnen het onderwijs. Ambtenarenlening is aangesloten bij het College Bescherming Persoonsgegevens, het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening en voldoet aan alle eisen van de Wet op het financieel toezicht waarvan de Autoriteit Financiële Markten toezichthouder is. Met een tevredenheidsscore van 9,4 op Trustpilot is Ambtenarenlening de nummer 1 in de categorie Particuliere Financiering.

Voor vragen of aanvullende informatie kunt u contact opnemen met Ambtenarenlening, Mark de Vries via telefoonnummer 088-5665665.

Bridge Finance B.V.

plaats:
Emmeloord

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234