Nieuwe transformator aangekomen in Amsterdam

Afgelopen maandag werd een fikse transformator, door Liander, op zijn plek gehesen op hoogspanningsverdeelstation Zorgvlied in Amsterdam. Dat gebeurde in de vroege ochtend, zodat het verkeer er zo weinig mogelijk last van zou hebben. Dat transport ging immers voor een deel over de A2 en A9, en dat is doordeweeks niet erg handig.

Zuidas heeft meer energie nodig
De capaciteit van verdeelstation Zorgvlied worden de komende jaren flink opgehoogd. Dat is nodig, omdat via dat station een groot deel van de Zuidas gevoed wordt. En daar wordt de komende jaren een fikse toename van de elektriciteitsvraag verwacht.

Enkele weken geleden werd de bestaande transformator al weggehaald en voor revisie op transport naar fabrikant Smit in Nijmegen vervoerd. Dit exemplaar zal in 2017 op een verdeelstation in Leiden worden geplaatst. Op het station Zorgvlied komen zes nieuwe transformatoren, waardoor de totale capaciteit toeneemt. De energievraag in de omgeving blijft immers stijgen.

Ingewikkeld
De nieuwe transformator wordt getransporteerd op een dieplader. Dat is nog best ingewikkeld, omdat de De Boelelaan - vlakbij het verdeelstation - momenteel wordt gereconstrueerd. De nieuwe transformator van de Italiaanse leverancier Getra kwam rond half tien 's morgens vanaf de Ring, de Europaboulevard op gedraaid om zijn weg te vervolgen op de De Boelelaan. Na 13.00 uur stond hij op zijn plaats. De trafo wordt nu eerst opgebouwd, getest en vervolgens aangesloten op de schakelinstallatie en kan naar verwachting eind december in gebruik worden genomen.

Meer informatie
Alliander - Carlo van der Borgt, T +31 88 191 2002, E woordvoering@alliander.com

Alliander N.V.

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.alliander.com

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234