Mindtree meldt omzetdaling van 3% op kwartaalbasis / Groei van 7,4% op jaarbasis in dollars

BANGALORE en WARREN, New Jersey, October 24, 2016 /PRNewswire/ --

Mindtree [http://www.mindtree.com ], een wereldwijde dienstverlener op het gebied van technologie maakte vandaag de door de raad van bestuur goedgekeurde geconsolideerde resultaten bekend voor het tweede kwartaal dat eindigde op 30 september 2016.

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20140416/681203 )"De volatiele macro-economische omgeving heeft geleid tot tragere groei en terugvallende uitgaven bij enkele grote klanten binnen onze verticale markten," aldus Rostow Ravanan, CEO en Managing Director, Mindtree. "Onze nieuwe aanwinsten en het grote aantal orders in de pijplijn zijn echter bemoedigend. Met onze investeringen in digitale en beheerde diensten, zal onze strategische richting op de middellange termijn blijven stimuleren tot een positief resultaat."

Belangrijke financiële hoogtepunten: 

Kwartaal geëindigd op 30 september 2016  


- In Amerikaanse dollars:
- Omzet van $193 miljoen (daling van 3% op kwartaalbasis / groei van 7,4% op
jaarbasis).
- Nettowinst: $14,1 miljoen (daling van 23,6% op kwartaalbasis / groei van 39,1% op
jaarbasis)
- In roepies:
- Omzet van ₹ 12,954 million (daling van 2,4% op kwartaalbasis / groei van 11,1% op
jaarbasis)
- Nettowinst:  ₹ 948 miljoen (daling van 23,2% op kwartaalbasis / 37,1% op jaarbasis)De bovenstaande financiële resultaten zijn conform Ind AS voor het kwartaal en de zes maanden die eindigden op 30 september 2016. Overeenkomstig zijn de cijfers voor eerdere perioden aangepast conform Ind AS.  

Andere hoogtepunten:  


- Klanten:
- 337 actieve klanten per 30 september 2016
- aantal klanten van $1 miljoen groeit van 9 tot 107
- aantal klanten van $25 miljoen groeit van 1 tot 6
- Mensen:
- 16.219 Mindtree Minds per 30 september 2016
- Verloop in de laatste 12 maanden: 16,4%
- Belangrijke acquisities van vooraanstaande wereldwijde klanten- Een grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappij. Voor deze bestaande klant is Mindtree gekozen als de strategische partner voor kwaliteitstechniek en waarborging om testdiensten aan te bieden voor hun volledige portfolio voor commerciële toepassingen. Dit is ook Mindtree's grootste zelfstandige testdeal in de afgelopen tijd

- Een vooraanstaand productbedrijf dat digitale transformatie mogelijk maakt voor banken en financiële dienstverleners. Mindtree biedt professionele diensten aan voor haar digitale platform

- Een leider in elektronische apparatuur en ontwerpoplossingen van software. Mindtree biedt digitale diensten voor haar rechtenbeheersysteem

- Meerjarige digitale deal voor meerdere miljoenen met een wereldwijd bedrijf voor consumentenproducten. Mindtree is geselecteerd als digitale hoofdpartner voor verschillende digitale oplossingen


- Prijzen en erkenning:- Voor het tweede opeenvolgende jaar erkend in Forbes India's Super 50 2016-lijst op basis van consistent rendement voor aandeelhouders, omzetgroei en aandeelhoudersrendement, verkoopgroei and rendement op eigen vermogen

- Geplaatst in de NASSCOM Top 20 IT-BPM werkgevers in India voor 2016

- Bekroond met de 'Porter Prize for Enabling Smart Connected Products' door het Institute for Competitiveness voor het verleggen van de grenzen van de branche, hoger productgebruik, het overstijgen van traditionele productgrenzen, het voortbouwen op capaciteiten binnen bedrijven en het opnieuw ontwerpen en inrichten van interne processen

- Door NelsonHall, in haar Vendor Evaluation and Assessment (NEAT)-rapport 2016 benoemd als algeheel leider is softwaretestdiensten.

- Door Microsoft aangewezen als 2016 Azure Innovation Partner of the Year


- Aankondiging van dividendenDe raad van bestuur heeft tijdens de bestuursvergadering van 21 oktober 2016 een tussentijds dividend van 30% (₹ 3 per aandeel van nominale waarde ₹ 10 elk) geadviseerd voor het kwartaal dat afliep op 30 september 2016.

Over Mindtree:  

Mindtree [NSE: MINDTREE] levert digitale transformatie- en IT-diensten, van ideevorming tot uitvoering, waarmee Global 2000-klanten hun concurrenten kunnen overtreffen. MindTree, dat van meet af aan een digitaal bedrijf is geweest, hanteert een flexibele en coöperatieve benadering met betrekking tot het maken van aangepaste oplossingen voor de digitale waardeketen. Tegelijkertijd helpt onze uitgebreide expertise op het gebied van infrastructuur en applicatiebeheer uw IT te optimaliseren tot een strategisch middel. Of u uw bedrijf nu moet differentiëren, uw bedrijfsfuncties wilt vernieuwen of de omzetgroei wilt versnellen, wij kunnen u helpen. Ga naar http://www.mindtree.com voor meer informatie.

Safe harbour  

Bepaalde uitspraken in deze uitgave met betrekking tot onze toekomstige groeimogelijkheden zijn voorspellende uitspraken die een aantal risico's en onzekerheden inhouden en dit kan ertoe leiden dat de werkelijke resultaten verschillen van die in dergelijke voorspellende uitspraken. Wij verplichten onszelf niet om toekomstgerichte uitspraken die van tijd tot tijd door ons of in opdracht van ons gemaakt worden, te actualiseren.  

Bezoek ons op http://www.mindtree.com. Neem voor meer informatie contact op met:


 
India 
Debi Senapati 
Mindtree 
+91 99805 56784 
Debi.senapati@mindtree.com 

Verenigde Staten 
Andrea Dunbeck 
Matter Communications 
978-518-4555 
adunbeck@matternow.com 

Europa 
Imogen Nation 
Hotwire 
+4420 7608 4675 
imogen.nation@hotwirepr.com  Photo:
http://photos.prnewswire.com/prnh/20140416/681203
Mindtree

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234