One Planet, uitdagende VN-expositie in Museon

One Planet, uitdagende VN-expositie in Museon

Het Museon in Den Haag laat in de activerende expositie One Planet zien dat er wel degelijk antwoorden zijn op grote, mondiale vragen. Met One Planet vervult het Museon zijn door de VN bekrachtigde rol als pionier en inspirator voor het behalen van de 17 wereldwijde duurzame ontwikkelingsdoelen. De expositie etaleert inspirerende oplossingen voor een eerlijke verdeling van voedsel, water en energie en voor het aanvaarden van verschillen tussen mensen. Bezoekers zijn vanaf 25 oktober 2016 welkom om zich te laten inspireren, mee te denken en tot actie over te gaan. En zo een held op deze planeet te worden.

17 doelen voor 1 planeet
Centraal in de expositie staan de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties, die tot een veilige, vreedzame, rechtvaardige en duurzame wereld moeten leiden. De Verenigde Naties hebben vanwege deze expositie het Museon erkend als officieel partner voor het uitdragen van de inhoud en het belang van die doelen.

Denken en doen
One Planet voert de bezoeker langs zeventien opstellingen die ieder een duurzaam ontwikkelingsdoel uitdiepen en die samen de grote uitdagingen omvatten waar de mens voor staat. De interactieve opstellingen worden gecombineerd met de leerrijke, veelzijdige collectie van het Museon. De tentoonstelling focust op wat er allemaal wel mogelijk is om de aarde leefbaar te houden. Van grote, ingrijpende oplossingen tot kleine ideeën met impact op een vierkante meter. One Planet laat bezoekers zien dat ook zij die oplossingen in huis hebben en inspireert hen tot doordenken en meedoen.

Held op jouw planeet
Gelukkig zijn er overal nieuwsgierige en daadkrachtige mensen die eigenwijs genoeg zijn om te vinden dat het wél kan: de wereld mooier en beter maken. Mensen die grote problemen als schaarste, armoede, oorlog en ongelijkheid toch proberen op te lossen. Zij zijn de ware helden op onze planeet. Het Museon brengt deze helden samen in Team One PLanet, online maar ook in publicaties en educatieve programma's. Niet alleen in de tentoonstelling maar ook op andere plekken in het museum, zoals de International Lounge en het Peace Café kunnen helden hun ideeën presenteren.

Samenwerking
De expositie werd mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van: De Gemeente Den Haag, UNRIC United Nations Regional Information Centre for Western Europe, Mondriaanfonds, VSB-Fonds, Fonds 1818, de Vereniging van Vrienden van Museon en Omniversum. De Life's good Vriendenlounge is powered by LG, corporate sponsor van het Museon.

Museon
Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve
missie. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen.

Bezoekersinformatie
Openingstijden:
dinsdag t/m zondag 11.00-17.00 uur, gesloten op maandag (behalve in de schoolvakanties - alle regio's.)

Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag
tel. 070 - 33 81 338
info@museon.nl

Voor meer informatie:

Rob de Winter | Communicatie & Marketing
Contact +31610905384 | rdwinter@museon.nl
Museon Stadhouderslaan 37 | 2517 HV Den Haag | museon.nl

Museon

plaats:
Den Haag
website:
http://www.museon.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234