Fujifilm introduceert ELUXEO(TM) - endoscopiesystemen van de volgende generatie met de unieke 4-LED Multi Light(TM)-technologie

DÜSSELDORF, Duitsland en WENEN, Oostenrijk, October 20, 2016 /PRNewswire/ --Endoscopie met betere beelden 
Fujifilm Europe, een pionier in diagnostische beeldvorming, heeft bij de UEG Week 2016 in Wenen officieel voor het eerst haar ELUXEO(TM)-endoscopiesysteem gepresenteerd. Het pronkstuk is de innovatieve 4-LED Multi Light(TM)-technologie van Fujifilm. Met dit systeem kunnen endoscopisten geavanceerde endoscopie met betere beelden gebruiken met superieure visualisatie en differentiatie van mucosale oppervlakken en vaatstructuren binnen het maag-darmkanaal. Exacte karakterisering en efficiëntie in de dagelijkse klinische routine worden ook gewaarborgd door de geoptimaliseerde Multi Zoom-functie en de nieuw ontworpen G7-greep. Vooraanstaande deskundigen hebben tijdens het satellietsymposium 'Image-enhanced endoscopy with BLI and LCI - Increased accuracy in sight?' van Fujifilm de voordelen en de eerste klinische ervaringen besproken.  
Het endoscopische ELUXEO(TM)-systeem met de unieke 4-LED Multi Light(TM)-technologie van Fujifilm zet de nieuwe norm in lichtintensiteit en endoscopische beeldvorming. Door het combineren van verschillende golflengtes en de specifieke toepassing van geïntensiveerde lichtspectra, die zijn gemaakt met de geïntegreerde lichtbron, zorgt deze technologie ervoor dat zorgverleners eenvoudig kunnen schakelen tussen de drie beeldvormingsmodi, White Light, Blue Light Imaging (BLI) en Linked Colour Imaging (LCI), waarmee wordt voldaan aan de hoogste normen in helderheid en contrast. "Tijdens de ingreep is de BLI-modus bijzonder handig voor het nemen van een onmiddellijke behandelingsbeslissing", aldus Prof. Alessandro Repici, directeur van de afdeling Endoscopie bij het Humanitas Research Hospital in Milaan (Italië), een van de eerste gebruikers van het systeem in de klinische praktijk. "Dit vereenvoudigt de identificatie van letsels, ontstekingen en vroege stadia van colorectale kanker, maakt de diagnose gemakkelijker en nauwkeuriger en draagt dus bij aan het verbeteren van het resultaat voor de patiënt."
Exacte diagnose en behandeloplossingen op maat worden verder ondersteund door de 135x Multi Zoom die de huidige moderne stand van de techniek vertegenwoordigt. "In de klinische praktijk hebben we te maken met verschillende mucosale patronen en weefsellagen", aldus Prof. Helmut Neumann, directeur van het Interventional Endoscopy Center van het Universiteitsziekenhuis van Mainz (Duitsland). "Naast de optische voordelen van het systeem zorgt de nieuwe endoscoop ook voor efficiënte en comfortabele navigatie door het maag-darmkanaal." Een kleinere buigradius en een flexibel instelmechanisme voor eenvoudiger inbrenging zorgen voor nog meer optimalisatie voor de arts en zijn ook ontworpen om het comfort van de patiënt te verhogen.
"Het met BLI uitgeruste ELUXEO(TM)-systeem en de uitmuntende 4-LED Multi Light(TM) -technologie is ontwikkeld in samenwerking met deskundigen in de gezondheidszorg om optimale resultaten te behalen bij het kiezen van beeldvormingsmodi, zoals BLI", aldus Nadja Scheuringer, Marketing Manager van de Endoscopy Systems Division bij Fujifilm Corporation. "De nieuwe endoscopieserie is gebouwd op het erfgoed en de jarenlange expertise van Fujifilm op het gebied van medische beeldvorming en onderstreept ons streven om een betrouwbare partner te zijn voor zorgverleners in ziekenhuizen, klinieken en privépraktijken."
ELUXEO (TM) wordt op dit moment geïntroduceerd in de belangrijkste Europese markten. Tijdens de UEG Week heeft Fujifilm ook haar aanstaande pan-Europese workshops en cursussen aangekondigd die plaats zullen vinden in aangewezen referentiecentra. Het opleidingsprogramma is zorgvuldig ontwikkeld om het hoogste trainingsniveau te leveren door nieuwe technologieën te implementeren en rekening te houden met recente ontwikkelingen in geavanceerde endoscopie om de zorg voor patiënten voortdurend te verbeteren.
Daarnaast is een nieuwe trainingsmodule beschikbaar over de toepassing van BLI Imaging voor Barrettoesofagus (BO) op het nieuwe wetenschappelijke platform van Fujifilm voor zorgverleners op http://www.bli.eu. De unieke interactieve trainingstool zorgt ervoor dat endoscopisten kunnen zien hoe goed ze vroege neoplasie kunnen detecteren en afbakenen, hoe goed ze presteren in vergelijking met andere deskundigen en hoe technologieën zoals BLI hun klinische praktijk kunnen verbeteren. De module is ontwikkeld door Prof. Jacques Bergman van de afdeling maag-, darm- en leverziekten bij het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam, Nederland.
Meer informatie en achtergrondmateriaal is beschikbaar in de nieuwsrubriek op http://www.fujifilm.eu.
Over FUJIFILM Corporation  
FUJIFILM Corporation is een van de grote werkmaatschappijen van FUJIFILM Holdings. Sinds de oprichting van het bedrijf in 1934 heeft is een schat aan geavanceerde technologieën opgebouwd op het gebied van fotobeeldvorming en in lijn met de inspanningen om een breed zorgverleningsbedrijf te worden, past Fujifilm deze technologieën nu toe op de preventie, diagnose en behandeling van ziekten in de werkgebieden medische wetenschap en life sciences. Fujifilm breidt haar groei ook uit in de branche voor hoogwaardige functionele materialen, waaronder materialen voor lcd-schermen en in de branches voor grafische systemen en optische apparatuur. Voor meer informatie kunt u terecht op http://www.fujifilm.com.
Over Fujifilm in Europa   
Entiteiten van Fujifilm zijn actief in meer dan 45 groepsmaatschappijen in Europa en hebben ongeveer 4500 mensen in dienst die zich bezighouden met R&D, productie, verkoop en service. Door heel Europa bedienen ze verschillende branches, waaronder medisch, chemisch, grafische systemen, elektronische materialen, optica, opnamemedia en fotografische technologieën. FUJIFILM Europe GmbH (Düsseldorf, Duitsland) fungeert als strategisch hoofdkwartier voor de regio en ondersteunt de groepsmaatschappijen in Europa door het opstellen van marketing- en bedrijfsstrategieën. Voor meer informatie kunt u terecht op http://www.fujifilm.eu.
Contactpersonen voor de media 
Petra C. Fujiwara                     
Hoofd bedrijfscommunicatie             
Fujifilm Europe GmbH                 
Telefoonnummer: +49-(0)-2-115-089-203                 
Mobiel: +49-(0)-1-739-495-017                 
E-mail: petra_fujiwara@fujifilm.eu             

Sandra Wagner 
Account Director 
Weber Shandwick 
Telefoon: +49-(0)-2-219-499-1859 
Mobiel: +49-(0)-1-516-133-6411 
E-mail: swagner@webershandwick.com 


 FUJIFILM Europe GmbH

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234