Jeroen De Man maakt regiedebuut bij het Nationale Toneel

Jeroen De Man regisseert vanaf november 2016 Anniek Pheifer, Hans Dagelet, Jacqueline Blom e.a. in 'Ondertussen in Casablanca'. Het is de eerste toneelproductie in een talentontwikkelingstraject-op-maat van het Nationale Toneel en Toneelgroep Oostpool. Jeroen De Man, voormalig kernlid van De Warme Winkel, regisseerde eerder 'La Isla Bonita' (Het Debuut 2015) en 'De Lady Macbeth uit het district Mtsensk' (juryselectie Nederlands Theater Festival 2016). 'Ondertussen in Casablanca' gaat op zaterdag 14 januari 2017 in première in Theater aan het Spui in Den Haag. Aansluitend is er een landelijke tournee t/m 25 februari 2017.

Jeroen De Man
Jeroen De Man (1980) studeerde in 2005 af aan de acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Hij speelde onder meer bij het Noord Nederlands Toneel, Het Zuidelijk Toneel, Artemis en Toneelschuur Producties. Hij was tot afgelopen seizoen lid van de artistieke kern van De Warme Winkel. Daar maakte hij onder meer 'Totaal Thomas', 'Stroganoff' en 'Kokoschka live!' met Touki Delphine en de Veenfabriek, gespeeld in het Gemeentemuseum Den Haag. Hij acteert ook in films en series, zoals 'Mees Kees' en 'De ontmaskering van de vastgoedfraude'. De laatste jaren ontwikkelde Jeroen De Man zich steeds meer als regisseur. Hij regisseerde 'Als ik de Liefde niet heb' van Marjolijn van Heemstra (2014). Bij Nieuw Amsterdams Peil regisseerde hij 'Anaïs Nin' (2010) van Louis Andriessen en 'Uwe leipe mastdramnis' (2016) van Rob Zuidam. Afgelopen seizoen regisseerde hij 'La Isla Bonita' en 'De Lady Macbeth uit het district Mtsensk'. Jeroen De Man geeft regelmatig les aan de toneelscholen van Arnhem, Brussel en Maastricht.

Beeldende kracht en gul voor het publiek
Regisseur Theu Boermans, artistiek directeur van het Nationale Toneel: "Ik vind het spannend en herkenbaar dat Jeroen De Man zich van acteur ontwikkelt tot regisseur - immers, ik heb diezelfde ontwikkeling doorgemaakt. Jeroens werk is zeer veelzijdig, maar vaste elementen zijn een grote beeldende kracht, een gulheid naar het publiek en liefde voor het ambacht van theater maken. Ik zie enorm uit naar Ondertussen in Casablanca: een voorstelling over toneelspelen, vol grappige anekdotes en kijkjes in de keuken, maar ook een onderzoek naar de vraag wat engagement in het theater voor een nieuwe generatie regisseurs en acteurs betekent."

Unieke krachtenbundeling
Jeroen De Man wilde graag met zowel het Nationale Toneel als Toneelgroep Oostpool werken. Waar toneelgezelschappen in Nederland tot voor kort streefden naar exclusiviteit, bundelen deze twee gezelschappen nu hun krachten in een uniek programma-op-maat. Jaarlijks maakt Jeroen De Man zowel in Den Haag als Arnhem een coproductie in de vlakke vloer, die om de beurt door het Nationale Toneel en Toneelgroep Oostpool wordt geproduceerd. De voorstellingen worden gespeeld door een cast die is samengesteld uit acteurs van het ensemble van het Nationale Toneel en (vaste) gastacteurs van Toneelgroep Oostpool.

Ondertussen in Casablanca
tekst en regie Jeroen De Man
met Anniek Pheifer, Jacqueline Blom, Hans Dagelet, Khadija el Kharraz Alami, Emmanuel Ohene Boafo, Bart Bijnens,Tarik Moree, Genelva Krind, Anne Rietmeijer
coproductie het Nationale Toneel en Toneelgroep Oostpool
première zaterdag 14 januari 2017 in Theater aan het Spui, Den Haag

Geplaatst in:

Voor interviews en meer informatie kunt u contact opnemen met Priscilla Vaas via 070-3181483 of priscilla.vaas@nationaletoneel.nl

Het Nationale Toneel (NT)

plaats:
Den Haag
website:
http://www.nationaletoneel.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234