Milliman analyseert de Embedded Value rapporten in de Europese verzekeringsmarkt

LONDEN, 20 oktober 2016 /PRNewswire/ -- Milliman, Inc., een vooraanstaand wereldwijd advies- en actuarieel bedrijf, heeft vandaag aangekondigd dat de resultaten van een nieuw onderzoek beschikbaar is van de analyse van de embedded value rapporten (EV) voor 23 grote verzekeringsmaatschappijen in Europa. Het rapport onderzoekt trends bij bedrijven die hun EV eind 2015 hebben gepubliceerd. Het rapport vergelijkt de aanpak van grote verzekeringsmaatschappijen en geeft inzicht in problemen die verband houden met het rapporteren van de EV gezien de overgang naar Solvency II in Europa en de wereldwijde implementatie van IFRS 17.

"Voor de Europese verzekeraars was het einde van 2015 een keerpunt met het van start gaan van het nieuwe pan-Europese systeem voor regelgeving in de verzekeringssector, Solvency II, vanaf 1 januari 2016. Een aantal maatschappijen genereren minder of geen rapporten meer over hun Embedded Value terwijl andere maatschappijen hebben aangegeven dat ze Solvency II-elementen zullen opnemen in hun toekomstige rapporten over hun Embedded Value.

De Embedded Value is nog steeds een bruikbare maatstaf in de bedrijfsrapporten omdat er op die manier consistentie wordt gegarandeerd met de rapporten van de voorbije jaren en het geen beperkingen oplevert gezien een aantal van de kunstmatige aspecten van Solvency II," zegt de Principal en Consulting Actuary van Milliman, Philip Simpson.

Een aantal belangrijke inzichten uit het Europese rapport:-- Er is een observeerbare afname in het aantal Embedded Value rapportages
van de maatschappijen in 2015, in vergelijking met 2014.
-- De Solvency II-richtlijn is geïmplementeerd en de maatschappijen zijn
bezig met de aanpassing van hun op EV gebaseerde methodologieën aan
Solvency II. Die aanpassingen hebben vooral betrekking op de risicovrije
curve - er is een voortdurende trend wat betreft het gebruik van de
volatiliteitsaanpassing van de risicovrije rente in plaats van
liquiditeitspremies.
-- De leden van het CFO Forum, die hun Embedded Value eind 2015
publiceerden, rapporteerden een gecombineerde Embedded Value van GBP 248
miljard (EUR 337 miljard) eind 2015, in vergelijking met GBP 228 miljard
(EUR 294 miljard) eind 2014. Bij de meeste maatschappijen die in de
studie zijn opgenomen, was er een verschillende mate van toename in de
Embedded Value in vergelijking met 2014.
-- Over het algemeen waren de resultaten voor nieuwe ondernemingen in onze
steekproef positief. De totale waarde van de nieuwe productie (VNB) van
de huidige leden van het CFO Forum (die hun waarden van nieuwe productie
bekendmaakten eind 2015) bedroeg GBP 9,7 miljard (EUR 13,2 miljard) in
2015, in vergelijking met GBP 10,3 miljard (EUR 13,2 miljard) in 2014.

Indien u interesse heeft in de studie van Milliman, kunt u een kopie verkrijgen bij www.milliman.com/ev-research [http://www.milliman.com/ev-research]. Of u kunt telefonisch of via email nadere informatie aanvragen:-- Philip Simpson in Londen: +44 20 7847 1543, philip.simpson@milliman.com
[mailto:philip.simpson@milliman.com];
-- Tatiana Egoshina in Londen: +44 20 7847 1527,
tatiana.egoshina@milliman.com [mailto:tatiana.egoshina@milliman.com];

Over Milliman

Milliman is één van de grootste leveranciers van actuariële en aanverwante producten en diensten in de wereld. Het bedrijf biedt adviesdiensten omtrent gezondheidszorg, schadeverzekering, levensverzekering en financiële diensten, evenals werknemersvoordelen. Milliman is opgericht in 1947; het is een onafhankelijk bedrijf met kantoren in grote steden over de hele wereld. Voor meer informatie kunt u terecht op milliman.com.
Milliman, Inc.


CONTACT: Philip Simpson, Email: philip.simpson@milliman.com, Tel +44 207847 1543


Web site: http://www.milliman.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234