Nederlandse APG zegt dat duurzame investeringen op lange termijn de beste aandrijver van rendement zijn

GUANGZHOU, China, 20 oktober 2016 /PRNewswire/ -- Het Nederlandse pensioenfonds APG heeft vandaag haar inzichten gedeeld omtrent investeringen op lange termijn tijdens een persconferentie in Guangzhou, China. Het fonds verwees naar zijn strategie die is gebaseerd op investeringen op lange termijn en benadrukte zijn partnerschap met het Chinese E Fund.

E Fund en APG hebben een overeenkomst om een strategische alliantie op lange termijn aan te gaan sinds ze in juni een intentieverklaring ondertekenden (http://finance.yahoo.com/news/chinas-e-fund-signs-loi-130700640.html [http://finance.yahoo.com/news/chinas-e-fund-signs-loi-130700640.html]). Op dit moment maken de twee toonaangevende instellingen in activabeheer van China en Nederland gebruik van elkaars deskundigheid door informatie uit te wisselen omtrent pensioenbeheer, activabeheer en ICT.

Ronald Wuijster, Chief Client Officer van APG Asset Management, zegt dat APG de Chinese pensioenhervorming nauw opvolgt en blij is met de daaruit voortvloeiende bloeiende kansen op de Chinese markt. Hij kijkt uit naar de versterking van de communicatie met E Fund.

Tijdens de conferentie wees Wuijster erop hoe de beleggers hun activa toewijzen in een lage renteomgeving. Gebieden zoals de Verenigde Staten, Europa en Japan hebben een monetair beleid van kwantitatieve versoepeling aangehouden sinds de financiële crisis in 2008. Hoewel de economie zich geleidelijk aan heeft hersteld, is één van de neveneffecten van de kwantitatieve versoepeling een wereldwijd fenomeen van lage rente; in een aantal landen zijn er zelfs negatieve rentevoeten.

In antwoord op die situatie meent Wuijster dat de beleggers hun activa moeten diversifiëren in verschillende markten, zowel internationaal als in eigen land, om de dynamiek van hun investeringen te verzekeren. Als er factoren zijn zoals een schuldencrisis en demografische veranderingen met een impact op de wereldeconomie, dan stelt hij ook voor aan de beleggers om voortdurend hun toewijzing tussen verschillende activacategorieën bij te stellen.

Vanuit een perspectief van investeringen op lange termijn stelt Wuijster dat reële activa zoals vastgoed en infrastructuur ook investeringsopties kunnen zijn, maar de investeerders moeten zich bewust zijn van de risico's en leren om die te beheren.

Ook is er een nauwe opvolging door de beleggers van de situatie in China waar het dertiende vijfjarenplan wordt uitgevoerd met een focus op de "Groene Economie" als de toekomstige richting vanaf begin 2016.

De reactie van Claudia Kruse, Managing Director of Sustainability & Governance van APG Asset Management, is een benadrukking van het belang van milieu-, sociaal en corporate governance voor de investeringen. Volgens haar zijn deze factoren opgenomen in alle activacategorieën voor investering van APG, evenals in zijn investeringsproces en -normen, wat heeft bijgedragen aan de constante outperformance van APG in de afgelopen jaren.

Over APG

APG beheert de pensioenen en pensioenactiva van één van elke vijf Nederlandse gezinnen. APG investeert pensioenfondsen ter waarde van 424 miljard euro als fiduciair/pensioenbeheerder. Dat betekent dat het fonds de grootste pensioenbeheerder in Europa is en één van de grootste fiduciaire beheerders in de wereld. APG opereert wereldwijd en heeft kantoren in Nederland (Amsterdam en Heerlen) en dochterondernemingen in Hong Kong en New York. Het fonds heeft meer dan 2.200 hooggekwalificeerde medewerkers in pensioenbeheer en activabeheer.

Over E Fund

E Fund is een toonaangevende Chinese activabeheerder die een volledig spectrum van diensten biedt. Het fonds heeft posities in wederzijdse fondsen, pensioenfondsen en aparte rekeningactiviteiten in China. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Guangzhou, China, evenals kantoren in Beijing, Shanghai en andere grote steden in het land. Verder heeft het dochterondernemingen in de VS en Hong Kong. Eind 2015 beheerde het bedrijf activa ter waarde van meer dan RMB 960 miljard. Het bedrijf maakt al tien jaar lang deel uit van de top vijf fondsenbeheerbedrijven in China.

E Fund


CONTACT: Cong Xie, +86-138-7152-2085, xiecong@efunds.com.cn


Web site: http://www.efunds.com.cn/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234