ANP Foto opent beeldbank over verkiezingen

ANP Foto lanceert een speciale beeldbank met daarin alle foto's over de komende Kamerverkiezingen. Via www.anpfoto.nl/verkiezingen kunnen de beelden van alle journalistieke events in het kader van de verkiezingsstrijd, maar ook de stockbeelden over de deelnemende politieke partijen en de portretten van politici, lijstrekkers, kandidaat-lijstrekkers et cetera snel worden gevonden.

De aparte verkiezingsbeeldbank van het ANP volgt op het succes van de Rio2016-beeldbank die de afgelopen maanden in de lucht was. Via deze beeldbank leverde het ANP meer dan tienduizend foto's aan media in binnen- en buitenland.

Adjunct-hoofdredacteur Johan Groeneveld: 'Het ANP produceert zo veel, zo gevarieerd en zo snel foto's dat het onze klanten soms duizelt. Met deze beeldbank maken we het beschikbare beeldmateriaal op een prettig overzichtelijke wijze toegankelijk. Er zijn behalve de clusters beelden van actuele events ook dossiers en voor elke partij is er een apart katern.'

Over ANP Foto
ANP Foto, de fotodienst van het Algemeen Nederlands Persbureau, covert met een kern van enkele tientallen fotografen en een paar honderd correspondenten 24/7 al het landelijke en fotowaardige nieuws. Dat levert een dagelijkse stroom van enkele honderden eigen nieuwsfoto's op. Daarnaast is ANP Foto eigenaar van het fotopersbureau Novum RegioFoto en exclusief agent in Nederland van de internationale fotodiensten van AFP, EPA, Reuters en een groot aantal andere fotobronnen. Zodoende kunnen er elke dag meer dan 6000 nationale en internationale nieuwsfoto's worden toegevoegd aan de ANP-beeldbank (www.anpfoto.nl), de 'one-stop-shop' die 18 miljoen beelden telt.
De fotocollecties op de ANP-beeldbank worden met een hoge frequentie ververst en uitgedund, zodat ze urgent, relevant en toegankelijk blijven.

Over het ANP
Iedereen kent het ANP. Het Algemeen Nederlands Persbureau bestaat sinds 1934 en levert jaarlijks honderdduizenden nieuwsberichten, foto's, radiobulletins en video's. Nederlandse media hebben langjarige relaties met het ANP. Daarnaast werkt het ANP nauw samen met de grote internationale nieuwsagentschappen. Een snel groeiend aantal bedrijven, organisaties en overheidsdiensten zet het ANP in voor mediadistributie, mediamonitoring, strategische analyses, content-creatie en andere services. Check www.anp.nl voor een overzicht van de producten en diensten van het ANP.

Geplaatst in:

Contact: Henny.Engberts@ANP.nl, 070-4141103

ANP Foto

plaats:
Rijswijk
website:
https://www.anpfoto.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234