NU'91 wint weer twee ORT rechtszaken

Twee GGZ instellingen moeten alsnog ORT betalen over verlof.

GGz Dimence en GGz Breburg moeten beide een verpleegkundige alsnog onregelmatigheidstoeslag (ORT) betalen over vakantiedagen. Dat heeft de rechtbank Overijssel respectievelijk Zeeland-West-Brabant deze week besloten. Namens de medewerkers had NU'91 een zaak daartoe aangespannen.

Beide rechters oordeelde dat de wet bepaalt dat ORT deel uitmaakt van het loon en dat het loon moet worden doorbetaald tijdens verlof en vakanties; een werkgever mag op dit punt niet afwijken als dit een verslechtering betekent voor de werknemer. Eerder hadden andere rechters al hetzelfde beslist naar aanleiding van een uitspraak van het Europese Hof van Justitie.

'We raken de tel van gewonnen ORT-zaken bijna kwijt. En nog willen werkgevers geen collectieve afspraken maken; aldus Michel van Erp NU'91'. Alhoewel: in het cao akkoord VVT dat NU'91 deze week heeft afgesloten, is de ORT uitbetaling over het verleden en de toekomst goed geregeld. NU'91 roept de werkgevers in de ziekenhuizen, gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg op zich te conformeren aan de VVT.

Voor meer informatie of een reactie kunt u contact opnemen met Karin Weerts, NU'91.
Telefoon: 06 51402879. E-mail: k.weerts@nu91.nl

NU'91

plaats:
Utrecht

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234