Verlenging 'Keurmerk Specialisatieverenigingen' voor ASP

Onlangs heeft de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) het landelijk 'Keurmerk Specialisatieverenigingen' van de ASP wederom voor twee jaar verlengd. Als een van de weinige specialistenverenigingen beschikt de ASP over dit keurmerk. 'Met het keurmerk straalt ASP als specialisatievereniging uit aan de hoogste vereisten te voldoen, hetgeen door de NOvA is vastgesteld', aldus ASP-bestuursvoorzitter Mr. Tim Bueters. Niet voor niets wordt met enige regelmaat de hulp van de vereniging ingeroepen door instanties, waaronder overheidsorganisaties.

'Het keurmerk is een erkenning voor het vele werk dat door het bestuur en alle vrijwilligers binnen de ASP wordt verzet om de belangen van slachtoffers van personenschade optimaal bij te staan.' Al sinds 2013 zijn leden van de ASP als advocaten gebonden aan de normen van de orde.

Toetsing
Het 'Keurmerk Specialisatieverenigingen' is een beeldmerk dat advocaten(kantoren) mogen gebruiken wanneer deze zijn aangesloten bij een specialisatievereniging die van de NOvA toestemming heeft om dit beeldmerk aan haar leden uit te reiken. Alle specialisatieverenigingen die het keurmerk dragen, worden om de twee jaar getoetst om na te gaan of zij nog aan de normen voldoen. Alleen als dit het geval is, mogen zij het keurmerk behouden. De ASP is een van de vijf specialistenverenigingen in Nederland met het 'keurmerk specialistenverenigingen' van de Orde van Advocaten.

Over ASP
De ASP staat voor 'Advocaten voor Slachtoffers van Personenschade'. De meer dan 140 leden van de ASP zijn gespecialiseerd in het behandelen van letselschadezaken en treden alleen op voor slachtoffers van personenschade en overlijdensschade. Regelmatig wordt de expertise van de vereniging gevraagd door instanties en overheidsorganisaties, bijvoorbeeld door het leveren van commentaar op wetsvoorstellen en het geven van voorlichting aan politici. Bij nationale rampen, zoals de vliegramp met de MH17, spelen de advocaten van de ASP ook een grote (coördinerende) rol.

Neem voor meer informatie contact op met de ASP-bestuursvoorzitter Tim Bueters via telefoonnummer (024) 648 72 40.

ASP Advocaten

plaats:
Amsterdam, 12 oktober 2016

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234