Pregis kondigt herstructurering van zijn Europese activiteiten aan

DEERFIELD, Illinois, 11 april 2019 /PRNewswire/ -- Pregis LLC kondigt de herstructurering aan van de Europese activiteiten om hiermee een basis voor toekomstige groei te creëren.

De Europese activiteiten van het recent verworven FP International worden gecombineerd met Pregis, Ltd. Laatstgenoemde, voorheen bekend als Easypack uit Stevenage, Engeland, biedt een uitgebreide portfolio voor on-demand beschermende verpakkingssystemen gemaakt van recycled papier, terwijl FP International een volledig on-demand verpakkingssysteem, gemaakt van luchtkussens, biedt. Daarnaast omvat de portfolio het bekende Loose-Fill merk Flo-Pak®, dat ruim 50 jaar geleden geïntroduceerd is bij de start van het bedrijf en inmiddels de leidende merknaam op de markt is geworden. De gecombineerde Europese bedrijven opereren vanaf nu onder de naam Pregis.

"Door het combineren van de portfolio's van luchtkussen- en papiersystemen creëren wij een nieuwe Europese groep, waarmee wij voor de klant voor iedere situatie en ieder product de beste oplossingen voor on-demand, in-de-doos-verpakkingen kunnen adviseren", aldus Kevin Baudhuin, CEO van Pregis. "Dankzij deze investering kunnen wij onze vleugels verder uitslaan bij het bieden van uniforme optimale oplossingen voor Europese en andere internationale klanten."

Voor de dagelijkse leiding in Europa en het leiding geven aan het integratie proces heeft Pregis Conré Oostrom benoemd tot Managing Director van de gecombineerde Europese bedrijven. Oostrom beschikt over meer dan 20 jaar ervaring als CEO/algemeen directeur bij diverse bedrijven, waaronder Pactiv (beschermende verpakkingen) en Scholle IPN (bag-in-box).

De verschillende Europese productielocaties worden omgedoopt in "Specialist-centers", met alle expertise onder één dak. Hieronder vallen Stevenage, Verenigd Koninkrijk (papier en machines); Heerlen, Nederland (folie en schuim) en Herbrechtingen, Duitsland (schuim). De klanten van Pregis worden ook ondersteund vanuit twee extra logistieke centra in Frankrijk en Duitsland.

Pregis investeert daarnaast in de ontwikkeling van nieuwe producten en infrastructuur om te beantwoorden aan de voortdurende groei in segmenten als e-commerce, maar ook ten behoeve van industriële markten. Recente voorbeelden van deze investeringen zijn onder andere nieuwe papier productie-capaciteit in het Verenigd Koninkrijk en een nieuwe, 100% op zetmeel-verwerking gebaseerde, dus milieuvriendelijker dan op polyolefine gebaseerde, Loose-Fill extruder in Nederland.

Pregis nam Easypack over in 2016 en FP International in 2018. Het bedrijf heeft circa 2.100 medewerkers over de hele wereld.

Over Pregis

Pregis LLC is een wereldwijd opererende leverancier van innovatieve en on-demand beschermende verpakkingsmaterialen, als ook voor oppervlaktebescherming materialen. Pregis bedient een breed scala aan consumenten- en industriële marktsegmenten, waaronder de voedingsmiddelen industrie, de farmaceutische industrie, de gezondheidszorg, de markt voor medische hulpmiddelen, de landbouw, de e-commerce markt, de detailhandel, de automotive en electronica industrie, de transport sector. Voor meer informatie zie: www.pregis.com [https://c212.net/c/link/?t=0&l=nl&o=2432511-1&h=1327451548&u=http%3A%2F%2Fwww.pregis.com%2F&a=www.pregis.com].

CONTACT: Dache Davidson, Pregis, +1 (847) 597-9357, ddavidson@pregis.com; Sophia Dilberakis, SD Communications, +1 (312) 813-0113, sophiad@att.net

Web site: http://www.pregis.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234