SAI Global verwerft BWise van Nasdaq

De combinatie van de toonaangevende risico- en compliance-oplossingen van SAI Global en het bekroonde enterprise-risicomanagement en managementplatform voor interne audit en de naleving van de regelgeving van BWise verstevigt de marktleiderschapspositie van SAI Global

- Door BWise met de softwaremogelijkheden en innovatieve educatieve inhoud over ethiek en naleving van SAI Global samen te brengen wordt in de markt een compleet geïntegreerde aanpak gecreëerd met betrekking tot risicobeheer

- De overname vergroot SAI Globals mogelijkheden wat betreft software voor het beheer van interne audits en het beheren van de naleving van de regelgeving, en het versnelt de voortdurende innovatie van producten alsmede de commerciële groei

- Het versterkt de uitbreiding van SAI360 voor Financial Services waardoor instellingen geholpen worden om gelijke tred te houden met de toenemende digitale risico's, de druk vanuit de regelgeving en de volatiliteit van de markt

CHICAGO, 11 februari 2019 /PRNewswire/ -- SAI Global, een toonaangevende leverancier van softwareoplossingen voor geïntegreerd risicobeheer (IRM) [https://www.saiglobal.com/en-us/news_and_resources/sai_global_news/sai_global_launches_sai360_for_financial_services/] en 's werelds toonaangevende leverancier van educatieve inhoud over ethiek en naleving, [https://www.saiglobal.com/en-us/news_and_resources/sai_global_news/sai_global_introduces_ethicsanywhere/] kondigde vandaag aan dat het een overeenkomst is aangegaan met Nasdaq, Inc. voor de overname van BWise®, een erkende leider op het gebied van software voor interne audits, operationeel risicobeheer, en het beheren van de naleving van regelgeving.

https://mma.prnewswire.com/media/642410/SAI_Global_logo.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/642410/SAI_Global_logo.jpg]

Met deze nieuwste aanwinst zet SAI Global de volgende stap in zijn SAI360-strategie voor risicosoftware [https://www.saiglobal.com/en-us/news_and_resources/sai_global_news/sai_global_introduces_the_world_s_most_comprehensive__approach_to_integrated_risk_management/] zetten, waarbij het organisaties in meerdere brancheverticalen zal helpen met het beheren van hun risico's, en hun nalevings- en auditprogramma's in een tijdsperiode die een toenemende vraag naar organisatorische veerkracht en merkreputatie laat zien. De toevoeging van BWise's diepe domeinexpertise en -mogelijkheden is de volgende belangrijke strategische ontwikkeling in de voortdurende groei van SAI Globals portefeuille met risico-, nalevings- en leeroplossingen.

"Het doordringende en onvoorspelbare risicolandschap vereist dat organisaties silo's elimineren, en zich op tijd richten om een breed scala van gebruiksscenario's te waarderen. Door BWise's expertise in de financiële sector en zijn bekroonde technologische oplossingen voor bestuur, risico en naleving (GRC) toe te voegen wordt SAI Global definitief gepositioneerd als de leider op het gebied van geïntegreerd risicobeheer," aldus Peter Granat, CEO van SAI Global. "We zijn verheugd om onze teams bij elkaar te kunnen brengen en gebruik te kunnen maken van onze nieuw gecombineerde mogelijkheden."

BWise, dat in 1994 werd opgericht en zijn hoofdkantoor in Nederland heeft, is wereldwijd uitgegroeid tot een belangrijk GRC-softwarebedrijf. BWise's GRC-platform, een Forrester Wave(TM) [https://go.forrester.com/]-leider, is gebaseerd op een sterke traditie in het beheren van bedrijfsprocessen en Risk Intelligence-diensten die organisaties voorzien van hoog gewaardeerde, bewezen software-oplossingen voor ondernemingen, alsmede operationeel risicobeheer, intern controlebeheer, interne audits, en programma's op het gebied van naleving en informatiebeveiliging.

"Met onze gedeelde visie om de meest complete suite van geïntegreerde oplossingen voor risicobeheer in de markt te creëren, is BWise de perfecte partner om SAI Global naar een hoger niveau te brengen," aldus Jonathan Deeks, CEO van BWise. "Door onze sterke punten met die van SAI Global te combineren, kunnen we gezamenlijk het succes voor al onze klanten versnellen."

Dit nieuws komt vlak na SAI Globals overname in augustus 2018, van Strategic BCP ResilienceONE, viermaal uitgeroepen tot Gartner Magic Quadrant-leider voor Business Continuity Management (BCM) [https://www.saiglobal.com/en-us/news_and_resources/sai_global_news/sai_global_further_extends_integrated_risk_management_leadership_position__with_the_acquisition_of_strategic_bcp_resilienceone/], en een bekroonde onderneming op het gebied van BCM-oplossingen. Met deze overname verkrijgt SAI Global bedrijfscontinuïteit, crisisbeheer, calamiteitenherstel, en contingentiebeheer om zijn bestaande portefeuille van risicosoftware verder mee te versterken.

In afwachting van wettelijke goedkeuringen, het overleg met de ondernemingsraad en andere representatieve organen, meldingen in de toepasselijke rechtsgebieden, en de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, zal de overeenkomst naar verwachting in de eerste helft van 2019 worden afgerond. De details van de privétransactie zullen niet worden vrijgegeven. Tot het moment dat de transactie afgerond is, zal elk bedrijf onafhankelijk blijven opereren.

Over SAI Global

SAI Global helpt organisaties op een proactieve manier risico's te beheren om vertrouwen te creëren, en bedrijfsuitmuntendheid, groei en duurzaamheid te realiseren. Zijn geïntegreerde oplossingen voor risicobeheer bestaan uit een combinatie van toonaangevende capaciteiten, diensten, en adviesdiensten voor de hele levenscyclus van het risico zodat bedrijven zich op andere zaken kunnen richten. Samen stellen deze instrumenten en kennis klanten in staat een geïntegreerd overzicht van het risico te verkrijgen. Vraag om een gratis demonstratie [https://www.saiglobal.com/en-us/compliance_and_risk/request_a_demo/] om de instrumenten van de onderneming in actie te zien.

SAI Global heeft een wereldwijd bereik met locaties in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika, Azië en het Pacifisch gebied. Ga voor meer informatie naar www.saiglobal.com [http://www.saiglobal.com/risk].

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/642410/SAI_Global_logo.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/642410/SAI_Global_logo.jpg]

CONTACT: Jacqueline Fleming, Global Head of Brand Strategy & Corporate Communications SAI Global T: +1 (609) 955-5120, E: Jacqueline.Fleming@saiglobal.com

Web site: http://www.saiglobal.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234