PERSUITNODIGING bijeenkomst 'Laat stad en land bruisen'

Hoe laten we stad en land bruisen? Die vraag staat centraal tijdens de bijeenkomst die VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland maandag 24 oktober a.s. organiseren in Pathé Buitenhof in Den Haag. De ondernemersorganisaties willen de komende maanden in gesprek met ondernemers, politici en andere stakeholders om te praten over de toekomst van onze steden en dorpen. De bijeenkomst van maandag vormt daarvoor de aftrap. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Er is veel aan de hand in onze steden en dorpen. We zien leegstaande winkels en kantoren, terwijl er nog steeds nieuwe capaciteit bijkomt. In krimpregio's slinkt het aantal scholen en verschralen voorzieningen, terwijl de grootste steden magneten zijn geworden, met recordprijzen voor koopwoningen, een tekort aan huurwoningen en een hoge concentratie toeristen.

Hierachter gaat een diepe transformatie schuil. Trek naar steden, vergrijzing en digitalisering leiden er internationaal toe dat de grote steden het gaan winnen van de kleinere. Hoe pakt Nederland de kansen van de groei van grote steden? En hoe zorgen we dat ook middelgrote steden en dorpen in de toekomst bewoners, toeristen en ondernemers kunnen blijven trekken? En zo leefbaar en vitaal blijven.

Ondernemers en gemeenten kunnen veel zelf, maar een impuls van de rijksoverheid, ruimte in regels en meer centrale en regionale visie en regie zijn onmisbaar om te komen tot de nodige samenwerking en investeringen. Een volgend kabinet zal dit op zijn agenda moeten zetten.

De toekomst van steden en dorpen maakt onderdeel uit van de campagne NL Next Level, die VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland hebben gelanceerd met het oog op de Tweede Kamerverkiezingen.

Programma 15.00 - 17.15 uur:

Start met korte film

Inleiding Kajsa Ollongren, locoburgemeester en wethouder Amsterdam

Inleiding Hans de Boer, voorzitter VNO-NCW

Panelgesprek Hoe benutten we de kansen van de stad?
met Gerard Kremers (voorzitter MKB Noord), Kees Verhoeven (Tweede Kamerlid D66), Hayke Veldman (Tweede Kamerlid VVD), Mieke van Deursen (ondernemer/eigenaar Shoeby) en Suzanne Leclaire-Noteborn (zzp'er in cultuursector, voorzitter Federatie Cultuur)

Inleiding Vincent Taapken, ondernemer in vastgoedontwikkeling, New Industry Development

Panelgesprek: Investeren in vastgoed en infrastructuur
met Willemien Vreugdenhil (wethouder CDA Ede, voorzitter economie en werk G32), Cees Jan Pen (lector Fontys Hogescholen), Jacky Scherens (projectontwikkelaar) en Bart Schmeink (ceo Transdev).

Locatie: Pathé Buitenhof, Buitenhof 20, Den Haag

Meer informatie en aanmelden: ripken@vnoncw-mkb.nl, 06-11351727

Voor meer informatie: VNO-NCW/MKB-Nederland, Mieke Ripken, telefoon 06-11351727, e-mail ripken@vnoncw-mkb.nl

VNO-NCW, MKB-Nederland, LTO Nederland

plaats:
Den Haag

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234