Altran neemt BENTELER Engineering over, Duitse specialist in design en engineering services voor de automotive industrie

PARIS, October 18, 2016 /PRNewswire/ --
- Altran investeert om te groeien in Duitsland met een strategische acquisitie als
additionele stap in het verbeterplan 
- De transactie zorgt voor een significante toename van het marktaandeel in de Duitse
automotive markt  
- Het bedrijf is in hoge mate complementair aan Altran, zowel in termen van klanten als
service aanbod  


Altran heeft vandaag de overname van BENTELER Engineering bekend gemaakt, een Duitse specialist in design en engineering dienstverlening voor de automotive industrie, met een zeer aantrekkelijk klantenbestand van blue-chip OEM's en Tier-1 leveranciers zoals BMW, Volkswagen, Volvo, Ford, Porsche en Daimler.
(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20130408/607421 )

Het hoofdkantoor van BENTELER Engineering is gevestigd in München en heeft in totaal 700 medewerkers in dienst. Het bedrijf is voornamelijk actief in Duitsland en beschikt tevens over vestigingen in Nederland en Zweden.
BENTELER Engineering beschikt over een solide, ervaren en regionaal georganiseerd management team. In het kader van de huidige reorganisatie van Altran Duitsland, zal de integratie van Benteler Engineering Altran's lokale activiteiten versterken.
BENTELER Engineering voegt belangrijke complementaire expertise en know-how toe aan Altran. De dienstverlening bestrijkt het gehele productontwikkelingsproces, inclusief projectmanagement, kwaliteitsmanagement en productdatamanagement. Altran wordt hierdoor voorzien van onderscheidende engineerings mogelijkheden en eigen prototyping faciliteiten op gebieden zoals elektro en elektronica (E/E), Elektrificatie, Exterieur & Interieur Body en chassis. Omgekeerd zal Altran de engineering competenties van BENTELER Engineering verrijken en voorzien in de benodigde schaalomvang voor grotere projecten.
In een reactie op deze overname verklaart Dominique Cerutti, Chairman & CEO van de Altran Group: "Met genoegen maak ik deze overname bekend, die volledig in lijn ligt met ons strategisch plan Altran 2020. Ignition. Duitsland is een belangrijke markt voor Altran en deze overname markeert het begin van de investeringsfase uit ons verbeterplan. BENTELER Engineering draagt bij aan de verdere structurering en ontwikkeling van onze lokale activiteiten. In de sterk competitieve Duitse automotive markt is deze overname een significante strategische en operationele versterking, die ons in staat stelt onze bestaande klanten nog beter te bedienen en nieuwe partnerships aan te gaan."
Boris Gleissner, Co-Chairman en CFO van BENTELER International AG, geeft aan: "Met deze verkoop gaan we focussen op onze strategische kernactiviteiten op het gebied van Automotive, Steel/Tube en Distributie. Tegelijkertijd zullen we blijven investeren in innovatieve producten en oplossingen om wereldwijd preffered partner voor onze klanten te zijn. Tijdens de komende maanden zullen BENTELER en Altran samenwerken om een ​​soepele overgang te bewerkstelligen met een klantgerichte focus waarbij we de servicegraad op het hoge niveau continueren zoals men dat van ons gewend is.
BENTELER heeft de intentie om ook in de toekomst diensten van het voormalige BENTELER engineering te blijven afnemen in Duitsland, Nederland en Zweden."
Ten slotte zorgt de overname van BENTELER Engineering voor een versterking van de positie in een voor Altran strategische industrie. De toename van de totaalomzet van Altran in de automotive industrie zorgt er bovendien voor dat dit industrie segment het grootste binnen de groep wordt. Met meer dan 15 jaar ervaring in de automotive industrie en vestigingen dichtbij belangrijke klanten, vormt BENTELER Engineering een aanvulling op Altran's klantenportfolio en wordt Altran's dienstenaanbod voor gezamenlijke klanten, zoals BMW en Volkswagen, uitgebreid
BENTELER Engineering blijft onderdeel van de BENTELER Group gedurende de voltooiing van deze transactie die is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden.
Juridische en financiele informatie: 
Altran advisors: 
- Legal: Dentons
- Financial, Tax and Legal Due Diligence: Deloitte
Over Altran 
Als een wereldwijde leider in de Engineering and R&D services (ER&D), biedt Altran haar klanten een nieuwe manier van innoveren door de ontwikkeling van de producten en diensten van morgen. Altran werkt samen met haar klanten op elke schakel in de waardeketen van hun project, vanaf het concept tot de industrialisatie. Al meer dan dertig jaar levert de Groep haar expertise aan de belangrijkste spelers in de Aerospace, Automotive, Defensie, Energie, Finance, Life Sciences, Railway, en Telecommunicatie sectoren. In 2015 realiseerde de Altran groep een omzet van EUR 1.945bn. Met een personeelsbestand van meer dan 27.000 werknemers is Altran aanwezig in meer dan 20 landen.
http://www.altran.com
Read all our news on the Altran hub press 
Over BENTELER  
Met ongeveer 30.000 medewerkers en 161 vestigingen in 40 landen staat de BENTELER-Group voor een hoge graad van uitstekend materiaal, productie en technologie op het gebied van Automotive, Staal/Buis en Distributie. De drie divisies BENTELER Automotive, BENTELER Steel/Tube en BENTELER Distributie staan onder leiding van de strategische management holding BENTELER International AG. Continue vooruitgang door middel van nieuwe materialen, technologieën en producten, alsmede de jarenlange winstgevende groei zijn de steunpilaren van het 140-jarig succesverhaal van de BENTELER, die inmiddels de vierde generatie van het familie eigendom heeft bereikt. Meer informatie: http://www.benteler.com
Follow-us on Twitter: @Altran [http://goo.gl/jpV8vz ] #Altran2020


Photo:
http://photos.prnewswire.com/prnh/20130408/607421


Altran


CONTACT: Altran Group: Albin Jacquemont, Executive Vice-President and CFO,Tel: + 33 (0)1 46 41 71 89, comfi@altran.com; Marine Boulot, GroupVice-President Communications. Tel: + 33 (0)1 46 41 71 73,marine.boulot@altran.com; Press relations : Shan, Candice Baudet Depierre,directeur conseil, Tel : +33 (0)1 44 50 51 71,candice.baudetdepierre@shan.fr; Anne Vernois, directeur associé, Tel : +33 (0)1 44 50 51 75, anne.vernois@shan.fr

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234