Cardano neemt risicospecialist Lincoln Pensions over

Risicobewuste vermogensbeheeroplossingen voor pensioenfondsen en werkgevers

Londen, 17 oktober 2016 - De Cardano Groep ("Cardano"), toonaangevend in risicobewust vermogensbeheer voor de pensioensector, neemt Lincoln Pensions ("Lincoln Pensions") over, de grootste onafhankelijke adviesorganisatie in het Verenigd Koninkrijk dat pensioenfondsen en ondernemingen helpt het sponsorrisico te beheersen.

De overname voegt twee innovatieve organisaties op het gebied van risicomanagement en vermogensbeheer voor de pensioensector samen. Deze overname komt op het moment dat The Pensions Regulator ("TPR") in het Verenigd Koninkrijk Integrated Risk Management ("IRM") bepleit. IRM koppelt de mate van het beleggingsrisico dat een fonds kan nemen rechtstreeks aan de premieovereenkomst tussen pensioenfonds en werkgever en aan de hoogte van de werknemersbijdragen.

Met deze overname:
- zal Cardano beter in staat zijn beleggingsoplossingen aan te bieden die ook rekening houden met het sponsorrisico, en zo nog robuustere en stabielere resultaten realiseren;
- zal Lincoln Pensions beter in staat zijn de mogelijke beleggingsrisico's te integreren in haar advies omtrent het sponsorrisico, en zo klanten nog beter inzicht geven in de mate van risico die zij aankunnen.

Theo Kocken, oprichter en mede-CEO van Cardano: "Lincoln Pensions is een voorbeeld van een bedrijf dat, evenals Cardano, floreert door 'risico lopen' opnieuw te definiëren met het oog op een beter resultaat. We zijn verheugd dat Lincoln Pensions deel uitmaakt van onze Groep en we zijn enthousiast over de vele voordelen die daaruit voortkomen voor zowel onze klanten als voor onze medewerkers."

Met de overname biedt het gecombineerde bedrijf werk aan meer dan 200 medewerkers, verdeeld over drie kantoren (Londen, Leeds en Rotterdam) met expertise in risicomanagement, beleggingsadvies, LDI, fiduciair management en sponsorrisico advies.

Harold Naus, CEO van Cardano Nederland: "De samenvoeging van Cardano en Lincoln Pensions is een belangrijke stap voor onze Groep. Beide bedrijven zijn opgericht vanuit de gedachte om met een beter inzicht in de verschillende soorten risico's veiligere en betere financiële resultaten te boeken voor hun klanten. Het nieuwe, geïntegreerde bedrijf zal uitstekend toegerust zijn maatwerkoplossingen te ontwikkelen en te implementeren die klanten en de hele pensioensector helpen de juiste balans te vinden bij het nemen van risico."

Geplaatst in:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Cardano: Marja Koolschijn
E: m.koolschijn@cardano.com
T: +31 (0)10 2061351

Over de Cardano Groep:
De Cardano Groep ("Cardano Group") is toonaangevend in risicobewust vermogensbeheer op maat voor de pensioensector en is actief in het Verenigd Koninkrijk en in Nederland. Nadat het bedrijf in 2000 in Rotterdam is opgericht onder het motto "rethinking risk, for a better outcome" is in 2007 in het Verenigd Koninkrijk Cardano Risk Management Ltd ("Cardano UK") gestart. Cardano biedt klanten risicobewuste vermogensbeheeroplossingen, waaronder LDI en fiduciair management, waarmee pensioenfondsen gestage en stabiele groei van hun dekkingsgraad realiseren. Cardano werkt samen met grote pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen in heel Europa. Zie voor meer informatie www.cardano.com.

Over Lincoln Pensions:
Lincoln Pensions Limited ("Lincoln Pensions") is de grootste onafhankelijke aanbieder van advies op het gebied van sponsorrisico aan werkgevers en pensioenfondsen. Daarnaast strekt de ervaring van de medewerkers van Lincoln Pensions zich uit van kredietanalyse, corporate finance, regelgeving en juridische tot actuariële zaken. Lincoln Pensions biedt onafhankelijk, oplossingsgericht sponsorrisico advies dat kan worden ingezet om besluitvorming te ondersteunen op het terrein van de pensioenregeling- en uitvoering, fusies en overnames en andere vraagstukken op gebied van corporate finance. Kijk voor meer informatie op www.lincolnpensions.com.

Over Lincoln International:
Lincoln International. LP ("Lincoln International") is een wereldwijd opererende zakenbank die is gespecialiseerd in advies op het gebied van fusies en overnames, kredieten, joint-ventures en herstructureren van mid-markettransacties. Lincoln International biedt verder waarderingen aan voor een breed scala aan transacties. Met 17 kantoren in 14 landen verspreid over Amerika, Azië en Europa beschikt Lincoln International over diepgaande lokale kennis over en contacten in de belangrijkste regio's. Kijk voor meer informatie over Lincoln International op www.lincolninternational.com.

Over Integrated Risk Management:
Cardano en Lincoln Pensions zijn gezamenlijk het beste in staat te voorzien in Integrated Risk Management ("IRM"), zoals de Britse Pensions Regulator dat voorstaat. IRM koppelt de mate van investeringsrisico rechtstreeks aan de overeenkomst tussen pensioenfonds en werkgever en aan de hoogte van de werknemersbijdragen.

Cardano

plaats:
Londen
website:
http://www.cardano.com

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234