Churandy Martina komt met Google op voor online beveiliging en privacy

Ruim de helft van de Nederlanders zegt nu minder controle te hebben over online privacy dan vijf jaar geleden.

Den Haag, 14 oktober 2016 - Maar liefst 55 procent van de Nederlanders heeft het gevoel minder controle te hebben over hun privacy op internet dan vijf jaar geleden. Dat blijkt uit onderzoek van DirectResearch in opdracht van Google onder ruim duizend respondenten.
Hoewel 95 procent van de Nederlanders meer dan één wachtwoord gebruikt bij verschillende internetdiensten, blijkt uit het onderzoek ook dat 68 procent van de Nederlanders zijn of haar wachtwoord nagenoeg nooit verandert.

Om internetgebruikers bewust te maken van het belang hun privacy en beveiliging goed te regelen, komen Google en Olympisch sprinter Churandy Martina vandaag in actie. In de Grote Marktstraat in Den Haag is vannacht een tijdelijke atletiekbaan aangelegd, waar voorbijgangers hun online veiligheid in topconditie kunnen brengen. Martina is veel op internet te vinden en is zeer geïnteresseerd in privacy en beveiliging. In zijn omgeving is hij geregeld degene die voor technische helpdesk speelt als een computer of telefoon even hapert.

Langs de tijdelijke atletiekbaan in Den Haag staan coaches, die voorbijgangers wijzen op de Google Beveiligingscheck en de Google Privacycheck. Met die checks kunnen Google-gebruikers in slechts een paar minuten hun instellingen nalopen, controleren of ze niet per ongeluk ergens zijn vergeten uit te loggen en veiligere inlogmethodes kiezen. Zodra voorbijgangers de baan hebben gelopen, kunnen ze op het podium op de foto met Martina.

De actie van Google en Churandy Martina valt samen met de laatste dag van Alert Online, een campagne waarbij overheid en bedrijfsleven zich inzet om Nederland digitaal veiliger te maken.

Lees hier de Google blog voor meer informatie: https://nederland.googleblog.com/2016/10/churandy-martina-google.html

Geplaatst in:

Whizpr

plaats:
Den Haag

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234