SOS Kinderdorpen start petitie: Elk kind telt mee!

14 oktober, Amsterdam - SOS Kinderdorpen roept het Nederlandse publiek op om de petitie 'Elk kind telt mee!' te ondertekenen. Met deze petitie vraagt de kinderontwikkelingsorganisatie aandacht voor het feit dat kinderen zonder ouderlijke zorg of die het risico lopen om de ouderlijke te verliezen onzichtbaar zijn in beleidsplannen, programma's en statistiek. Deze kwetsbare groep wordt volgens de organisatie daardoor mogelijk achtergesteld bij de wereldwijde inspanningen om de ontwikkelingsagenda 2030 te realiseren.

Met de petitie 'Elk kind telt mee' wil SOS Kinderdorpen de politiek en beleidsmakers overtuigen om een grote groep kwetsbare groep zichtbaar te maken. Directeur Margot Ende van SOS Kinderdorpen: "Wereldwijd zijn er naar schatting 220 miljoen kinderen die de zorg van hun ouders zijn verloren of dreigen te verliezen. Het gaat om 1 op de 10 kinderen! Als deze kinderen niet zichtbaar zijn in onderzoekscijfers is het bijna niet mogelijk om gericht beleid en programma's te formuleren, en compleet onmogelijk om te meten of ze baat hebben gehad bij de wereldwijde inspanningen om de duurzame ontwikkelingsdoelen voor 2030 te realiseren. Zolang er nog 220 miljoen kinderen niet wordt meegeteld, zal deze groep nooit een eerlijke kans krijgen, geen gezonde ontwikkeling doormaken en geen uitzicht hebben op een goede toekomst."

De Internationale Dag van de Rechten van het Kind
Op de website van SOS Kinderdorpen kan men tot en met de Internationale Dag van de Rechten van het Kind (20 november) de petitie ondertekenen en de actie ondersteunen. Via deze link http://www.soskinderdorpen.nl/petitie-kinderrechte...

Op maandag 21 november, een dag na de Dag van de rechten van het Kind, overhandigt SOS Kinderdorpen alle ingezamelde handtekeningen aan vertegenwoordigers van de Nederlandse politiek. Zo roept SOS Kinderdorpen politieke leiders op om ook kinderen zonder ouderlijke zorg zichtbaar te maken en juist voor deze kwetsbare doelgroep doelgericht beleid te formuleren.

Over SOS Kinderdorpen
SOS Kinderdorpen zet zich al ruim 65 jaar in voor kinderen zonder ouders of een veilige thuis. De internationale kinderontwikkelingsorganisatie gelooft dat familie de belangrijkste basis is voor een gezonde ontwikkeling van kinderen. Wereldwijd krijgen honderdduizenden kinderen dankzij SOS Kinderdorpen een solide basis om zich optimaal te ontwikkelen tot kansrijke en zelfstandige volwassenen. Het liefst binnen de eigen familie, en als dat niet meer kan in een SOS familie in een kinderdorp. Elk kind een familie, elk kind een toekomst. Kijk voor meer informatie op www.soskinderdorpen.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Lenneke Damen, PR adviseur SOS Kinderdorpen
020 - 5121 662 - lenneke@soskinderdorpen.nl
NB: Wilt u geen berichten meer ontvangen? Laat het mij dan graag per mail weten.

SOS-Kinderdorpen

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.soskinderdorpen.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234