Hurricane proof huizen van HomePlan doorstaan Matthew op Haïti

Stichting HomePlan, gevestigd in Breda, wil dit jaar tien extra 'hurricane proof' huizen bouwen op Haïti. HomePlan zette daar de afgelopen jaren al ruim vierhonderd huizen neer. De huizen die door HomePlan gebouwd zijn hebben door de orkaan Matthew nauwelijks schade geleden. Ze zijn zo gebouwd dat ze minder kwetsbaar zijn voor natuurrampen.

Vorige week veroorzaakte orkaan Matthew een grote humanitaire ramp in Haïti. Het dodental is volgens de autoriteiten opgelopen tot 1.000. Tienduizenden huizen zijn verwoest en er is cholera uitgebroken door vervuild drinkwater in de opvangkampen. Een groot deel van de landbouwoogst is verloren gegaan. Een enorme tegenslag voor de bewoners die net opkrabbelden na de aardbeving die Haïti in 2010 trof.

HomePlan in Haïti
Stichting HomePlan bouwt sinds de aardbeving in januari 2010 samen met lokale partner TECHO huizen in Haïti. Inmiddels zijn er ruim 400 HomePlan huizen gebouwd. HomePlan heeft de afgelopen jaren samen met TECHO de huizen verder ontwikkeld zodat bestand zijn tegen extreme weersinvloeden. De huizen worden op palen gebouwd zodat modderstromen de vloer niet aantasten en zijn voorzien van een veranda. De huizen die HomePlan onlangs in de arme gemeenschap Do Lendi heeft gebouwd volgens een 'hurricane proof' model zijn allemaal nog intact. HomePlan wil zich hard maken om dit jaar nog 10 getroffen families te voorzien van ons nieuwe model huis. Bijdragen om dit te realiseren kunnen worden overgemaakt viawww.homeplan.nl/haiti.

Stichting HomePlan
Stichting HomePlan bouwt huizen voor de allerarmsten in onderontwikkelde gebieden. HomePlan doet dit samen met sterke lokale partners in Mexico, Zuid-Afrika, Haïti en Nicaragua. Het huis is daarbij niet het doel maar het middel om deze mensen een kans te geven zich verder te ontwikkelen. HomePlan zorgt samen met de lokale partners voor de juiste nazorg in de vorm van onderwijs en medische voorzieningen. Zo bouwt HomePlan aan een huis, thuis en toekomst voor de allerarmsten. Voor meer informatie www.homeplan.nl.

Geplaatst in:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met :Stichting HomePlan
Marike van Seeters, directeur
06 535 263 46
marike@homeplan.nl
www.homeplan.nl

Stichting Homeplan

plaats:
Breda
website:
http://www.homeplan.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234