7e editie HomeRide: unieke route door Nederland in hartvorm

De zevende editie van HomeRide, de sponsorwielertocht van het Ronald McDonald Kinderfonds, gaat als een hart door Nederland. Van Utrecht naar Utrecht. Een hart van 500 kilometer lang, dat langs tien Ronald McDonald Huizen voert, en dat in 24 uur tijd gefietst moet zijn. Het doel van HomeRide is om zoveel mogelijk overnachtingen te realiseren voor gezinnen op loopafstand van hun kind in het ziekenhuis.

Met elkaar iets geweldigs neerzetten, elkaar er doorheen slepen, lachen, bikkelen en doorbijten. Dát is HomeRide. Amateurwielrenners fietsen 24 en 25 juni 2017 met hun team in estafettevorm 500 kilometer in 24 uur. Dwars door Nederland. Dag én nacht! Om geld in te zamelen voor de Ronald McDonald Huizen en de afstand tussen ernstig zieke kinderen en hun ouders te verkleinen.

Na de start in Utrecht fietsen de HomeRiders via de Ronald McDonald Huizen Zwolle, Arnhem, Nijmegen, Tilburg, Rotterdam, Den Haag, Leiden en Amsterdam om deze bikkeltocht weer in Utrecht te finishen. 500 kilometer: een mooie uitdaging voor echte doorzetters. Veel HomeRiders fietsen mee, omdat zij uit eigen ervaring weten hoe belangrijk de Ronald McDonald Huizen zijn.

Nagedachtenis aan Vera
Een van die HomeRiders is Robert. Hij is teamcaptain van Hart voor Vera. Robert, die met zijn gezin in Ronald McDonald Huis Utrecht verbleef, rijdt voor het eerst mee. "Wij rijden ter nagedachtenis aan Vera; onze prachtige, bijzondere en dappere dochter en een lief, mooi en klein zusje van Lotte. Vera is op 14 augustus 2015 geboren en na 4,5 maand van hoop, vechten en overleven op 30 december 2015 overleden."

Zoveel lieve vrijwilligers
Ook de teamcaptain van Hartekind Sam rijdt voor de eerste keer mee. Teamcaptain Sander Oord en zijn vrouw rijden voor Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant. "Al meteen na de geboorte viel het de artsen op dat Sam niet huilde, maar kreunde. Zijn borstkastje had een diagonale vorm en dus werd er een thoraxfoto gemaakt." Het bleek helemaal mis en Sam moest een openhartoperatie ondergaan. "Het was een spannende tijd, maar gelukkig konden wij in het Ronald McDonald Huis overnachten, dicht bij Sam. Wij kenden het Ronald McDonald Huis alleen maar van het collectehuisje aan de counter van McDonald's restaurants, maar sindsdien weten we exact wat het is. Er werken zoveel ontzettende lieve vrijwilligers. Omdat we nu graag iets willen terug doen, gaan we fietsen met Team Hartekind Sam. Ons streefbedrag is Euro 10.000,-. Hopelijk komen we daar ver overheen!"

Home is where your heart is
"Het is een gevleugelde uitspraak, die iedere dag zijn waarde bewijst", zegt Miranda Noorlander, directeur a.i. van het Ronald McDonald Kinderfonds. "Voor ouders van een ziek kind is het Ronald McDonald Huis een 'thuis ver van huis'. Ze zijn dicht bij hun kind en hebben een plek om zich terug te trekken en op te laden. Ook kunnen ze hun hart luchten bij andere ouders. Onze 1.800 vrijwilligers, die dit werk vanuit hun hart doen, zorgen dat zij een gastvrij en warm thuis vinden. Juist daarom vind ik deze route ook zo mooi en passend. We maken met zijn allen een groot hart."

McDonald's van meet af aan hoofdsponsor
McDonald's is van meet af aan trotse hoofdsponsor van HomeRide. "Het doet ons meer dan goed dat wij samen met onze medewerkers, franchisenemers én gasten al zo lang van waarde mogen zijn voor gezinnen die dit steuntje in de rug zo hard nodig hebben", zegt Manu Steijaert, Algemeen Directeur McDonald's Nederland. "Ook met onze gezamenlijke bijdrage aan HomeRide doen we iets terug voor de maatschappij en omgeving waar we deel van uitmaken. Dat kenmerkt de echte verbinding die we voelen met het Ronald McDonald Kinderfonds."

Over Ronald McDonald Kinderfonds
Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt er al ruim 30 jaar voor dat zieke kinderen en hun familie dicht bij elkaar kunnen zijn, door het aanbieden van 13 Huizen vlak bij het ziekenhuis, 12 Huiskamers in het ziekenhuis waar kinderen even kunnen vergeten dat ze ziek zijn en 3 vakantiehuizen voor chronisch zieke kinderen en kinderen met een (meervoudige) beperking. Het Ronald McDonald Kinderfonds ontvangt geen overheidssubsidie en functioneert dankzij vrijwilligers, sponsors en donaties.

Voor meer informatie en interviewaanvragen neemt u contact op met Coromandel Brombacher, c.brombacher@kinderfonds.nl, mobiel: 06-542 683 86.

Meer informatie over HomeRide vindt u op: www.homeride.nl

Ronald McDonald Kinderfonds

plaats:
Amersfoort

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234