Gelderse Museumdag en Lili Marleen in Bevrijdingsmuseum Groesbeek

Het Nationaal Bevrijdingsmuseum organiseert diverse activiteiten in het weekend van 22 en 23 oktober a.s.

Gelderse Museumdag
Kom tijdens de Gelderse Museumdag op 22 oktober a.s. naar het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek en leer hoe je een echte cartoon tekent! Daarnaast hebben we de gehele dag een doorlopend filmprogramma, Cineac voor kinderen, speciaal voor de jeugd van 10-14 jaar. De gehele middag zijn er boeiende, educatieve documentairefilms over verschillende WO2-thema's (o.a. verzet, onderduiken, dagboeken etc.). Ten slotte kun je samen met je familie mooie dingen in het museum ontdekken via een speurtocht met onze Kijkwijzer.

Het gehele programma is doorlopend van 10.00-17.00 uur. Voor zowel volwassenen als kinderen is de entreeprijs op deze dag 1 euro per persoon. Museumkaart geldig.


Lili Marleen
Een 'Schlager' maakte geschiedenis. Hoe ontstond de grootste hit uit de Tweede Wereldoorlog? Wie was Lili Marleen werkelijk en waarom raakt het lied nog steeds iedereen recht in het hart?
Het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek geeft op deze en andere vragen antwoord op een speciale Lili Marleen dag op zondag 23 oktober a.s. Dit gebeurt o.a. met een publiekslezing gegeven door historica Wietske van der Spek, een filmdocumentaire en live muziek. Het legendarische lied wordt live vertolkt door zangeres Majorie Scholtz. Zij brengt daarnaast een repertoire van (nostalgische) evergreens.

Het programma is doorlopend van 12.00-17.00 uur. Dit betekent dat de bezoeker op elk moment kan aanschuiven bij één van de programma-onderdelen en ook het museum zelf kan bezoeken. Standaard tarieven Bevrijdingsmuseum. Museumkaart geldig.


Algemene informatie:
Locatie: Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek
Datum: 22 en 23 oktober 2016
Informatie: 024-3974404; info@bevrijdingsmuseum.nl, www.bevrijdingsmuseum.nl
Facebook: /Bevrijdingsmuseum, Twitter: @bevrijding

Geplaatst in:

Neem voor meer informatie contact op met het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945. Telefonisch via 024-3974404 of per mail; info@bevrijdingsmuseum.nl

Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945

plaats:
Groesbeek
website:
http://www.bevrijdingsmuseum.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234