Primera lanceert rapportage voor fraudepreventie en sturing

In nauw overleg met een groep ondernemers heeft Primera een nieuwe service voor haar ondernemers gelanceerd. Het betreft een, automatisch gegenereerd, wekelijks rapport waarmee Primera ondernemers een aantal specifieke kassahandelingen afgezet ziet tegen vergelijkbare Primera winkels. Naast een betere fraudepreventie helpt dit rapport ondernemers om bij te sturen.

''De data die wij verzamelen stelt ons in staat om dit te faciliteren. Wij hebben hierin geïnvesteerd maar voor onze ondernemers is het gratis. Wij willen een proactieve rol vervullen om onze ondernemers tijdig op mogelijk frauduleuze handelingen te wijzen", aldus Hielco Spruijt, Manager Winkelautomatisering.

Interne derving is één van de risico's van het ondernemerschap. Het is niet bekend op welke schaal dit voorkomt, maar in de gevallen dat het zich voordoet kan dit tot een behoorlijke schadepost leiden voor ondernemers. Beheersing van dergelijke risico's ziet de coöperatie als één van haar speerpunten in de ondersteuning van haar ondernemers.

Daarnaast voorziet het rapport in een aantal kengetallen die ook met de andere Primera winkels worden vergeleken. Dit stelt de ondernemers in staat om bij te sturen. Denk hierbij aan de omzetontwikkeling, maar ook aan het gebruik van de Primera spaarpas.

Vanaf juni is het rapport getest bij 55 ondernemers. Na enkele kleine verbeteringen is deze service naar alle ruim 485 winkels uitgebreid.

Deze persinformatie wordt u toegestuurd door Coöperatie Primera b.a. Voor extra informatie, interviews en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen via info@primera.nl of 0418-651007.

Coöperatie Primera b.a.

plaats:
Waardenburg
website:
http://www.primera.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234