Creatieve koppen als pioniers voor globale duurzame strategieën

OSNABRÜCK, Duitsland, October 12, 2016 /PRNewswire/ --

Oprichter van Fairphone Bas van Abel (Amsterdam)

en recyclingexperts prof. dr.-ing. Angelika Mettke (Cottbus) en Walter Feess

(Kirchheim/Teck) krijgen Duitse milieuprijs

Een krachtige impuls geven aan een duurzame omgang met natuurlijke bronnen, zodat de aarde ook voor toekomstige generaties behouden blijft: dat is het voornaamste doel dat de Deutsche Bundesstiftung Umwelt (DBU) met de uitreiking van de Duitse milieuprijs 2016 wil realiseren. "Uit representatief onderzoek blijkt dat er nu al een kritisch niveau is bereikt als het gaat om de uitbuiting van de aarde", vermaande dr. Heinrich Bottermann, secretaris-generaal van de DBU. Ieder jaar valt de zogenaamde Werelduitputtingsdag vroeger. Op die dag hebben we meer verbruikt dan wat de aarde in één jaar kan produceren. Bottermann: "Wij hebben creatieve pioniers nodig, die ons laten zien hoe wij de omslag kunnen bereiken." De winnaars van de milieuprijs zijn zulke voortrekkers: op 30 oktober ontvangen Bas van Abel (39, Amsterdam), wetenschapper prof. dr.-ing. Angelika Mettke (64, Cottbus) en ondernemer Walter Feess (62, Kirchheim/Teck) in Würzburg uit handen van de Duitse president Joachim Gauck de grootste en onafhankelijke Europese milieuprijs. De prijs heeft een waarde van in totaal 500.000 euro. 

Notice to editorial personnel: complete speeches recognizing prize recipients, resumés of recipients, O-tones and photos for free publication at http://www.dbu.de


 
Contact Person 
Franz-Georg Elpers 
- Press Officer - 
Kerstin Heemann 
Jana Nitsch

 
Contact DBU  
An der Bornau 2 
49090 Osnabrück 
Tel.: +49-0541-9633-521 
+49-0171-3812888 
Telefax: 0541-9633-198 
presse@dbu.de 
http://www.dbu.de

  


German Federal Environmental Foundation

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234