Tradeweb en FTSE Russell door Britse Ministerie van Financiën benoemd tot leveranciers van end-of-day-referentieprijzen voor staatsobligaties en schatkistcertificaten

LONDON, 11 oktober 2016 /PRNewswire/ -- Tradeweb Markets, de toonaangevende mondiale marktplaats voor elektronische handel in vastrentende waardepapieren, derivaten en ETFʹs, en de wereldwijde indexprovider FTSE Russell, verwelkomden vandaag het besluit van het Britse Ministerie van Financiën om beide bedrijven gezamenlijk te benoemen als toekomstige leveranciers van de end-of-day-referentieprijzen voor staatsobligaties en schatkistcertificaten.

Tradeweb en FTSE Russell werken nauw samen aan de creatie van de "Tradeweb FTSE Gilt Closing Prices" solution ("Tradeweb FTSE Slotkoersen van Staatsobligaties"-solution) na de aankondiging van de UK Debt Management Office ('DMO'), het Britse agentschap voor het schuldbeheer, dat het zich terugtrekt uit de levering van referentieprijzen en haar besluit onafhankelijk onderzoek te gaan verrichten naar opvolgingsregelingen.

"Met 13 jaar ervaring in de staatsobligatiemarkt geloven wij dat Tradeweb de ideale opvolger is van de DMO als de enige bron van invoergegevens van dergelijke prijzen op de Britse markt," aldus Enrico Bruni, managing director en head Europe and Asia business van Tradeweb. "Als het toonaangevende dealer-to-client-handelsplatform voor Britse obligaties hebben we het volste vertrouwen dat we de markt een overtuigende en hoogwaardige dataset kunnen leveren."

Als onderdeel van het voorstel zullen Tradeweb en FTSE Russell end-of-day-referentieprijzen voor obligaties produceren die in overeenstemming zijn met de IOSCO-principes. Tradeweb zal de referentieprijzen berekenen op basis van de invoergegevens van Tradewebʹs dealer-to-client-handelsplatform voor Britse obligaties. FTSE Russell fungeert als beheerder van de referentieprijzen en gebruikt deze in de berekening van de FTSE Actuaries Index Series voor Britse Staatsobligaties. Naar verwachting vindt de overgang naar Tradeweb FTSE Gilt Closing Prices plaats in het eerste kwartaal van 2017.

Christopher Woods, Managing Director Governance, Risk and Compliance bij FTSE Russell licht toe: "FTSE Russell is vastbesloten om de hoogst mogelijke normen voor goed en verantwoord bestuur te bevorderen en heeft daarnaast een sterke track record in het leveren van transparante benchmarks en referentiegegevens. Wij zijn verheugd om te gaan samenwerken met Tradeweb en we zullen nauw samenwerken met de DMO en marktpartijen voor de levering van verbeterde end-of-day-referentieprijzen voor obligaties en schatkistcertificaten."

"We kijken er naar uit om te gaan samenwerken met de UK Debt Management Office ('DMO') en de markt aan een naadloze overgang en de doorlopende steun van de staatsobligatie- en schatkistpapiermarkt. En dat door dit unieke en waardevolle samenwerkingsverband met FTSE Russell," aldus Simon Maisey, managing director en global head of business development bij Tradeweb.

Voor meer informatie:

Over FTSE Russell FTSE Russell is een mondiale indexleider en levert innovatieve benchmarking, analyses en dataoplossingen voor investeerders over de hele wereld. FTSE Russell berekent duizenden indices die markt- en activacategorieën meten en benchmarken in meer dan 70 landen en dekt daarmee 98% van de wereldwijde belegbare markt.

FTSE Russellʹs index-expertise en producten worden uitvoerig gebruikt door institutionele en particuliere beleggers over de hele wereld. Ongeveer $ 10 biljoen wordt momenteel gebenchmarkt tegen indices van FTSE Russell. Al meer dan 30 jaar kiezen toonaangevende vermogensbezitters, vermogensbeheerders, ETF-providers en investeringsbanken voor FTSE Russell voor het benchmarken van hun beleggingsresultaat en het creëren van ETFʹs, gestructureerde producten en index-gebaseerde derivaten.

FTSE Russellʹs uitgangspunt bij index-ontwerp en -ontwikkeling is een set van universele kernprincipes: een transparante op regels gebaseerde methode is geïnformeerd door onafhankelijke comités van toonaangevende marktpartijen. FTSE Russell is gefocust op de toepassing van de hoogste industrienormen met betrekking tot indexontwerp en bestuur en omarmt de IOSCO-Principes. FTSE Russell is ook gefocust op indexinnovatie en samenwerking met klanten in haar zoektocht naar verbetering van de breedte, diepte en het bereik van haar aanbod.

FTSE Russell is volledig eigendom van de London Stock Exchange Group.

Kijk voor meer informatie op www.ftserussell.com [http://www.ftserussell.com/]

Over Tradeweb Markets Tradeweb Markets bouwt en beheert veel van ʹs werelds meest efficiënte financiële marktplaatsen en voorziet marktpartijen van meer transparantie en rendement in vastrentende waardepapieren, derivaten en ETFʹs. Met focus op de toepassing van technologie ter verbetering van de gehele handelscyclus, pionierde Tradeweb in de automatische verwerking van vastrentende waarden en ondersteunt nu markten voor meer dan 20 activacategorieën met elektronische uitvoering, verwerking, post-trade-analyse en marktgegevens in een geïntegreerde workflow.

Tradeweb Markets bedient dealer-to-customer-markten met het Tradeweb institutionele platform, handel tussen dealers via Dealerweb, en de in de VS gevestigde gemeenschap van kleine handelaars in vastrentende waarden via Tradeweb Direct. De klanten gebruiken Tradeweb om de evolutie aan te sturen van vastrentende waarden en derivaten via de flexibele trading architectuur en efficiëntere, transparantere markten.

Kijk voor meer informatie op www.tradeweb.com [http://www.tradeweb.com/].

Tradeweb Susan Bennett +44 (0)20 3749 3316 Susan.Bennett@tradeweb.com [mailto:Susan.Bennett@tradeweb.com]

Tradeweb Angeliki Kallipoliti +44 (0)20 7776 0958 Angeliki.Kallipoliti@tradeweb.com [mailto:Angeliki.Kallipoliti@tradeweb.com]

FTSE Russell Tom Gilbert / Lucie Holloway +44 (0)20 7797 1222 newsroom@lseg.com [mailto:newsroom@lseg.com]


Tradeweb Markets LLC


Web site: http://www.tradeweb.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234