Veiligebuurt-app houdt meer dan 200 gemeentes veilig

Nijmegen, 11 oktober 2016 - Sinds afgelopen weekend wordt de Veiligebuurt-app in meer dan 50% van alle Nederlandse gemeenten gebruikt door alerte buurtbewoners. Wat begon met een pilot in Rotterdam is in minder dan een jaar uitgegroeid tot een landelijk platform, met groei naar Duitsland, waarmee buurtbewoners zelf de wijk veiliger maken om inbraken te voorkomen.

Digitale buurtpreventie gaat over buren die samen de buurt veilig houden en hiermee in meerdere wijken het aantal inbraken al hebben verminderd met 30%. Deze successen hebben er mede voor gezorgd dat er veel buurtpreventiegroepen zijn ontstaan. De Veiligebuurt-app wordt nu in meer dan 200 Nederlandse gemeentes gebruikt en sinds deze maand ook in Keulen (onder de naam Sichere Nachbarschaft).

De gratis Veiligebuurt-app is een specifieke buurtpreventie app welke in Rotterdam is ontwikkeld in samenspraak met bewoners en de gemeente. Hiervoor is gekozen omdat 64% van de bewoners aangeven wel graag deel te nemen aan een buurtgroep (vaak via WhatsApp), maar dat ze te veel barrieres ondervinden om daadwerkelijk mee te doen (bron: onderzoek ASR en Inshared). Volgens Tim van Belkom, één van de oprichters van de Veiligebuurt-app, zijn de meest gehoorde barrieres dat "mensen hun telefoonnummer niet met iedereen in de buurt willen delen en dat ze balen van de ongewenste berichten". Bij de Veiligebuurt-app wordt de bewoner op basis van zijn postcode in de betreffende straat- en buurtgroep geplaats. Hiernaast worden meldingen van elkaar gescheiden. Volgens hem is dat de belangrijkste reden van het succes.

Over Veiligebuurt:
Veiligebuurt is een app specifiek voor digitale buurtpreventie. Doordat mensen automatisch bij elkaar in de buurtgroep komen en meldingen van elkaar gescheiden worden, maakt de app het eenvoudig om een oogje in het zeil te houden

Bewoners kunnen zichzelf automatisch toevoegen aan de digitale buurtpreventie groep uit hun straat en buurt. Het gratis downloaden van de app (iOS, Android) en aanmelden is het enige dat de gebruiker hoeft te doen.

Veiligebuurt app is ontstaan in Rotterdam in samenwerking met de gemeente, CityLab010, wethouder Eerdmans en diverse buurtpreventiegroepen. Na de start in Rotterdam is de Veiligebuurt app nu in meer dan 200 gemeentes actief met een groei van 5% gebruikers per week.

Meer informatie is ook te vinden op www.veiligebuurt.nl
Een introductie video is beschikbaar op

Geplaatst in:

Veiligebuurt B.V.

plaats:
Nijmegen

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234