Lekkerste Bal Gehakt 2016 gewonnen door Culinaire Slagerij Wapenaar

Culinaire Slagerij Wapenaar heeft de Lekkerste Bal Gehakt van 2016 gewonnen. Hij won deze eerste prijs in de vakwedstrijd voor slagers. TV-kok en schrijver Julius Jaspers riep Edwin Wapenaar, samen met broer Arno, op 10 oktober uit tot winnaar tijdens de prijsuitreiking op de VAS in Amsterdam.

Top 3
De tweede prijs is gewonnen door Gildeslager Goossen uit Rijssen die voor het eerst mee deed met de vakwedstrijd. De derde prijs ging naar Uw slager Wip uit Hallum.

De gehaktballen van Culinaire Slagerij Wapenaar winnen de titel de Lekkerste Bal Gehakt omdat deze hoog scoren op alle fronten. De jury lette o.a. op uiterlijk, geur en kleur, structuur, kruiding en natuurlijk op smaak. Daarnaast bestond de finaleronde uit een mysteryshopping, oftewel een consumentenaankoop, om te vergelijken of het winkelproduct van dezelfde kwaliteit is als het wedstrijdproduct.

Over de winnaar en zijn Lekkerste Bal Gehakt
De jury, bestaande uit Julius Jaspers, de winnaar van vorig jaar Paul Brands van Keurslagerij van Hest, SVO-docent Gertjan Verzijl en expert Paul van Trigt, zei over de winnende bal van slager Wapenaar: "Een bal waar je je tanden al wilt inzetten zodra je hem ziet. Een heerlijk geur komt je tegemoet en wordt overtroffen door de smaak. Een onderscheidende bal waar de specerijen mooi in balans zijn."

Een trotse Edwin zei enthousiast: "Ik vind het geweldig dat we als team deze prijs voor de Lekkerste Bal Gehakt hebben gewonnen! Dit succesproduct is bij klanten ook erg populair. Het winnen van de Lekkerste Bal Gehakt 2016 is echt een eer en een bevestiging dat we goed bezig zijn."

De prijsuitreiking vond plaats op maandag 10 oktober op de VAS-beurs in Amsterdam. Alle finalisten ontvingen een oorkonde uit handen van de jury.
De overige finalisten in de Lekkerste Bal Gehakt 2016 in willekeurige volgorde:
- Slagerij Haak, Rotterdam
- Slagerij Verhoef, Almere-Haven
- Keurslagerij Littooij, Dinteloord
- Keurslager Ron de Kwant, Hank
- Kwaliteitsslagerij Buth, Ooltgensplaat
- Slagerij Biesma, Opeinde
- Slagerij de Jong & Vader, Strijen

De Lekkerste Bal Gehakt is één van de vakwedstrijden die de KNS organiseert. Daarnaast organiseert de KNS ook de Spare Ribs Trophy en de Grote Grillworsttest.

Over Culinaire Slagerij Wapenaar
Culinaire Slagerij is al 60 jaar een begrip in Vlaardingen en omstreken. Een ambachtelijk familiebedrijf met drie filialen, een eigen worstmakerij en productieruimte.

Culinaire Slagerij Wapenaar
Dr. Wiardi Beckmansingel 29
3132 CL Vlaardingen
Tel: 010-4346547
info@slagerijwapenaar.nl

Over de Koninklijke Nederlandse Slagers
Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) is de enige branchevereniging voor de ambachtelijke slager in Nederland. De KNS werkt aan een professionele en toekomstbestendige slagersbranche waarin de slager succesvol kan zijn als ondernemer, werkgever en vakman.

De KNS ondersteunt haar leden, zowel individueel als in collectief, door lobby- en belangenactiviteiten, persoonlijk advies, producten en diensten, ledenvoordelen, informatie en inspiratie. Hart voor slagers is ons motto en daarmee maken wij ons hard voor de slagersbranche.

Noot voor de redactie: meer informatie en/of fotomateriaal via de Koninklijke Nederlandse Slagers, Marian Lemsom, hoofd PR & Communicatie, 070 3314623, 06-13945518 of via m.lemsom@knsnet.nl.

Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie

plaats:
Rijswijk - Amsterdam

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234