Landelijke en lokale rekenkamers de straat op

Lokale rekenkamers, verenigd in de NVRR, en de Algemene Rekenkamer organiseerden vandaag gezamenlijk de Spotdag. 'Spotten' is een nieuwe onderzoeksmethode en een vernieuwende manier om in contact te komen met inwoners. Op 15 locaties, door heel Nederland gingen leden en medewerkers van rekenkamers de straat op om te onderzoeken wat de ervaringen zijn van burgers met digitale dienstverlening in hun gemeente.

Tijdens de Spotdag hebben de rekenkamer(commissie)s inwoners van de deelnemende gemeenten gevraagd hoe de ervaringen zijn met meldingen over ongerief in de openbare ruimte, zoals losliggende stoeptegels of zwerfafval. Geënquêteerden hebben met het oog daar op via een tablet een fictieve melding ingediend. Van het hoge Noorden tot het diepe Zuiden zijn de deelnemende rekenkamers het experiment aangegaan. Daarnaast heeft de Rekenkamer Amsterdam, in plaats van te 'spotten' op straat, een digitale vragenlijst voorgelegd aan een eigen burgerpanel.

De bevindingen van deze eerste Spotdag worden verzameld, zodat op basis hiervan kan worden bepaald of en hoe deze dag in de komende jaren wordt voortgezet. De uitkomsten van de Spotdag worden gepresenteerd op de Samenwerkingsdag van de Algemene Rekenkamer en NVRR op 17 november in Den Haag. Tijdens deze dag wordt ook de winnaar van de Goudvink 2016 gekozen en worden tal van workshops georganiseerd rondom het thema 'rekenkamers in het digitale tijdperk'.

Locaties in het land:
- Utrecht
- Veenendaal
- Alblasserdam
- Midden-Delfland
- Alphen aan den Rijn
- Haarlem
- Wijdemeren
- Coevorden
- Doetinchem
- Enschede
- De Marne
- Roermond
- Maastricht
- Noordoostpolder
- Lelystad

Persvoorlichter Milja de Zwart 06 52 84 35 27. Beeldmateriaal op aanvraag beschikbaar.

Algemene Rekenkamer

plaats:
Den Haag
website:
http://www.rekenkamer.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234