Orde van de dag maakt theatershow over Amerikaanse Verkiezingen

Zes afleveringen in het land en een twaalf uur durende zinderende show tijdens de verkiezingsnacht

De Orde van de Dag en Het Zuidelijk Toneel presenteren in samenwerking met het Nationale Toneel het theaterstuk 'Stemmen!', een actuele show rond de Amerikaanse Verkiezingen. Zes afleveringen in verschillende Nederlandse theaters gaan vooraf aan het twaalf uur durende slotstuk in Stadsschouwburg Utrecht, waarbij er live ingespeeld wordt op de verkiezingen van 8 november.

De redactie van De Orde van de Dag reageert live op de verkiezingsstrijd en vervlecht de allerlaatste ontwikkelingen door hun teksten. Een bloeddorstige show vol hilarische, messcherpe en indringende scènes, interviews, sketches en reportages. Stemmen! wordt een spel tussen fictie en werkelijkheid, balancerend op de grens tussen theater en politiek, journalistiek en satire. Een doortastende, interactieve zoektocht naar de invloed van de media op het politieke klimaat.

"Een historische nacht en een waanzinnig theatraal experiment. Al vijf jaar verslaan we de actualiteit met steeds één voorstelling in één dag. Nu is het tijd voor the next level: alles aan deze missie is onmogelijk, en daarom zo leuk." Greg Nottrot

Programma:
10-10-2016 Parktheater Eindhoven
17-10-2016 Frascati Amsterdam
24-10-2016 Theater aan het Spui Den Haag
26-10-2016 Theaters Tilburg
31-10-2016 Verkadefabriek Den Bosch
02-11-2016 Theater de Veste Delft
08-11-2016 Stadsschouwburg Utrecht *VERKIEZINGSNACHT*Regie: Greg Nottrot Spel: Mark Kraan, Mandela Wee Wee, Ellen Parren, Anne-Chris Schulting, Pieter van der Sman Redactie: Caspar van Gemund Muziek: Frank van Kasteren, Ralf Pouw, Wilko Sterke Tekst: Daan Windhorst, Oscar Kocken, Lucas de Waard, Elly Scheele Overige Orde-leden: Jibbe Willems, Michiel Lieuwma, Marcel Osterop Productie: Kim Eldering Publiciteit: Annelieke Acda, Bart Peeters, Dieke van der Spek Licht & decor: Uri Rapaport Techniek: Guido Langendoen, Floor van Dongen

Over De Orde van de Dag

De Orde van de Dag maakt al jaren furore met hun eigen satirische, hyperactuele actualiteitenshow. Deze is maandelijks te zien in Stadsschouwburg Utrecht en strijkt geregeld neer in het ARSENAAL in Mechelen (BE). Daarnaast brengt het collectief De Ouds en Nieuws Show, hét alternatief voor de oudejaarsconference. Voor het derde jaar op een rij blikt het team van schrijvers, acteurs en muzikanten eind december 2016 terug op een krankzinnig, bomvol jaar. In 2015 door de Volkskrant verkozen tot beste oudejaarsconference van het jaar.

"Leuker dan De Lama's ooit waren, scherper dan Dit Was Het Nieuws en net zo schrijnend als het beste uit Koefnoen: gaat dat zien." Theaterkrant

De Orde van de Dag wordt geproduceerd door het Nieuw Utrechts Toneel. Het NUT krijgt vanaf januari 2017 structurele subsidie van Fonds Podiumkunsten en de Gemeente Utrecht.

Ludieke Marketing & Communicatie

plaats:
Utrecht
website:
https://www.Ordevandedag.org

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234