Overgang naar digitale radio zorgt voor eerder afdanken radio's

Wecycle roept op tot inleveren bij elektronicazaken

Steeds meer consumenten stappen over van FM radioluisteren naar digitale radio, vanwege een ruimer zenderaanbod en betere geluidskwaliteit. Omdat je hiervoor een DAB+ radio nodig hebt, verwacht Wecycle dat er meer 'oude' (auto)radio's worden afgedankt. Volgend op de 'Week van de Digitale Radio' spoort Wecycle daarom consumenten aan hun oude radio in te leveren bij elektronicaketens. De inleveraars zelf maken kans op een prijs. Wecycle is de non-profitorganisatie die de inzameling en recycling van e-waste regelt in Nederland.

Nederland is koploper op het gebied van digitale radio. In vergelijking met andere Europese landen kent ons land de snelste start van digitale radio DAB+. "De komende tijd zullen steeds meer consumenten een digitale radio willen in hun huis of auto", zegt Jan Vlak, directeur van Wecycle. "De radio's die worden vervangen, zien we graag terug in onze inleverbakken. We laten deze voor bijna 80 procent recyclen. Daardoor blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 vermeden."

Oude radio's kunnen niet meer
Wecycle voert campagne om het inleveren van radio's te stimuleren en de inleverbakken voor klein e-waste bij elektronicazaken bekender te maken. Wie van 10 oktober tot en met 30 november een oude radio inlevert bij de elektronicaketens BCC, EP, Expert, MediaMarkt, Euronics, Electro World of Witgoedspecialist, maakt kans het aankoopbedrag van een nieuwe DAB+ radio terug te winnen. Om de actie te promoten, zet Wecycle een radiospot in van een oude radio die naar eigen zeggen echt niet meer kan en heel graag gerecycled wil worden. Meer informatie en de radiospot staan op www.wecycle.nl/radio.

De campagne is georganiseerd in samenwerking met Uneto-VNI, de organisatie van de week van de digitale radio en de elektronicaketens.

Over Wecycle
Wij zijn de enige non-profitorganisatie in Nederland die de inzameling en recycling van e-waste organiseert. Dankzij onze inspanningen krijgen de materialen uit afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen een nieuw leven. Hiervoor werken we samen met 325 gemeenten, 8.500 winkels, 1.000 installatiebedrijven, 80 kringloopbedrijven, 165 kinderboerderijen, 2.000 scholen en heel veel consumenten.

We garanderen een optimale recycling met de modernste technieken. Grondstoffen voor nieuwe producten halen we uit oude producten. Zo hoeven we minder 'nieuwe' grondstoffen uit de natuur te halen. Schadelijke stoffen komen niet in het milieu terecht. De uitstoot van CO2 wordt vermeden. Meer informatie: www.wecycle.nl.

Voor nadere informatie: Ted van Hintum (Wecycle) via 079-7600641 of 0654253983

Wecycle

plaats:
Zoetermeer
website:
http://www.wecycle.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234