B. Riley Financial's GA Europe heeft zeggenschap verworven over belangrijke activa van MS Mode Nederland B.V.

MÜNCHEN, 10 oktober 2016 /PRNewswire/ -- GA Europe, specialist in retail restructuring en een divisie van Great American Group (GA), heeft zeggenschap verworven over belangrijke activa van de Nederlandse retailer in grote maten MS Mode Nederland B.V., die op 11 augustus faillissement heeft aangevraagd. GA Europe heeft deze activa verworven, waaronder EUR 36 miljoen aan winkelvoorraad in 130 Nederlandse winkels.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20150323/183973LOGO [http://photos.prnewswire.com/prnh/20150323/183973LOGO]

Met het doel duurzame, geherstructureerde activiteiten te leveren aan een investeerder in continuïteit, zal GA Europe de bedrijfsactiviteiten uitvoeren en winkels van MS Mode sluiten. Op die manier kan de retailer zich richten op haar overgebleven winstgevende activiteiten.

"Door het overnemen van de controle over de bedrijfsactiviteiten en het implementeren van een bewezen herstructureringsprogramma, zal GA Europa cruciale ondersteuning leveren aan MS Mode in haar missie een belangrijke retailer in de modebranche voor grote maten te revitaliseren," aldus Dr. Tino Bauer, Algemeen Directeur van GA Europe. "GA Europe, dat 25 vergelijkbare transacties succesvol heeft afgehandeld, beschikt over de ervaring om niet alleen snel kapitaal te leveren maar bevindt zich ook in de positie om de herstart van de bedrijfsactiviteiten op deskundige wijze te managen."

Over GA EuropeGA Europe, een divisie van Great American Group, LLC, biedt diepgaande expertise op het gebied van retail en een overtuigende track record in het oplossen van ingewikkelde verkoopsituaties. Het bedrijf werkt samen met retailers, sponsoren van privaat vermogen, financiële stakeholders, bedrijfskredietverstrekkers en hun professionele adviseurs. GA Europeʹs diensten richten zich op de waardering van retail-activa, kredietverlening aan retailers en het uitwerken van complexe probleemsituaties, meestal door het innemen van de positie van senior-investeringsposities.

Over Great American GroupGreat American Group, LLC is een toonaangevende leverancier van advies- en waarderingsdiensten, activaverkoop en verkoopoplossingen. Great American Group zet hulpmiddelen efficiënt in met sectorexpertise in het assisteren van bedrijven, kredietverleners, kapitaalverschaffers, particuliere investeerders en professionele dienstenfirma's bij de waardemaximalisatie van hun activa. Kijk voor meer informatie over Great American Group op www.greatamerican.com [http://www.greatamerican.com/] of bel 818-884-3737.

Great American Group is een dochterbedrijf van B. Riley Financial, Inc. , een gediversifieerde leverancier van samenwerkende financiële en zakelijke adviesdiensten door een aantal dochterbedrijven, waaronder: B. Riley & Co. LLC, een toonaangevende investeringsbank en leverancier van bedrijfsfinanciering, research, en verkoop en handel aan zakelijke, institutionele en vermogende individuele cliënten; Great American Group, LLC; B. Riley Capital Management, LLC, een SEC-geregistreerde Investeringsadviseur, en onderdeel daarvan B. Riley Asset Management, leverancier van investeringsproducten aan institutionele en vermogende individuele investeerders, en B. Riley Wealth Management (voorheen MK Capital Advisors), een multi family office en vermogensbeheerbedrijf gericht op de behoeften van zeer vermogende individuelen en families; en Great American Capital Partners, leverancier van gesecureerde leningen en second lien-gesecureerde leenfaciliteiten aan middelgrote publieke en private Amerikaanse bedrijven.

B. Riley Financial, Inc. is gevestigd in Los Angeles en heeft kantoren in belangrijke financiële markten door heel de Verenigde Staten en Europa. Kijk voor meer informatie over B. Riley Financial, Inc., op www.brileyfin.com [http://www.brileyfin.com/].


Great American Group


Web site: http://www.greatamerican.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234