Investering van EUR16 miljoen maakt uitbreiding van matrassen start-up eve Sleep naar Nederland mogelijk

LONDON, October 8, 2016 /PRNewswire/ --

De snelgroeiende, Britse matrassen start-up eve Sleep haalt een opmerkelijk bedrag van EUR16 miljoen op en kondigt uitbreiding naar Nederland aan. Hierbij komt de financiering - sinds de lancering - uit op een totaalbedrag van maar liefst EUR20 miljoen. Met dank aan Woodford Investment Management kan eve Sleep zowel internationaal uitbreiden als investeren in marketing en productontwikkeling.

(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20161007/416520 )eve Sleep, dat al vestigingen heeft in Groot-Brittannië, VS, Duitsland en Frankrijk zal nu uitbreiden naar Europa, met als start Nederland, Polen, Zwitserland en Italië en heeft een zeer sterke achterban, waaronder Woodford Investment Management, Octopus Ventures, DN Capital en Channel 4.

De start-up is een pionier op het gebied van luxe slaapproducten en belooft een perfecte dagelijkste start dankzij een gegarandeerde goede nachtrust. eve wil het aankopen van één van de belangrijkste items in huis revolutioneren door het aanbieden van de beste producten en een makkelijke, klantvriendelijke service. Bovendien biedt eve Sleep 100-nachten gratis testen aan en een garantie van 10 jaar op het matras.

De online retailer lanceerde in februari 2015 als de eerste matras-in-een-box bedrijf in Groot-Britannie. De gehele matrassenindustrie werd wakker geschud doordat zij een goede nachtrust betaalbaar wisten te maken. Oprichters Jas Bagniewski, Kuba Wieczorek, Felix Lobkowicz en James Fryer voorspellen voor aankomend boekjaar een omzet van EUR45,5 miljoen. De enorm competitieve Europese matrassenindustrie heeft een waarde van 6 miljard en eve Sleep groeit maandelijks zo'n 25%, met een verkoop van 45.000 matrassen.

Paul Pindar, de man die Capita Plc uitbouwde tot een miljardenbedrijf, is één van de investeerders en zal voorzitter zijn van de raad van bestuur. Pindar zal het bedrijf begeleiden op weg naar wereldwijd succes.

Paul Pindar: "eve Sleep is een snelgroeiend bedrijf met grote ambities en een enorm gedreven en ondernemend managementteam, dus ik was erop gebrand hier deel van uit te maken. Wij geloven dat de steun van onze spraakmakende investeerders, ons alleen maar zullen helpen om eve uit te bouwen tot een wereldwijd lifestyle merk."

Jas Bagniewski, CEO en co-founder van eve Sleep voegt daaraan toe: "Het afsluiten van onze derde financieringsronde op EUR16 miljoen is een bewijs van de ontzettend harde inzet van het gehele team, de kwaliteit van het product, de relevantie van ons business voorstel en de ongelofelijke effecten op het gebied van geluk, gezondheid en productiviteit die voortkomen uit een goede nachtrust. Ik kijk er ontzettend naar uit om eve Sleep nu ook naar Nederland te brengen."

Geschiedenis financiering 

Startkapitaal: EUR834.000 in mei 2015 -  Initiële investeerder: DN Capital en FJ Labs werden bijgestaan door venture capital investeerder Octopus, die een bijdrage leverde van EUR256.000, én door internationale business angels.

Eerste financieringsronde: EUR3,5 miljoen in november 2015 - DN Capital & Octopus investeren bovenop het startkapitaal.

Tweede financieringsronde: Sluit op EUR16 miljoen. Extra financieringen van Woodford Investment Management, Paul Pindar, Octopus, Channel 4 en DN Capital. (Een investering van Channel 4's Commercial Growth Fund dat gelanceerd werd in juni 2015 om zo meer adverteerders aan te trekken.)

http://www.sleepeve.nlPhoto:
http://photos.prnewswire.com/prnh/20161007/416520
eve Sleep


CONTACT: Aisling Dinsmore, +44(0)7702859993

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234