Een geheel museum met Britse auto's te koop in Denemarken

RANDERS, Denemarken, October 6, 2016 /PRNewswire/ --Het grootste museum ter wereld met auto's van Austin wordt binnenkort in Denemarken geveild. Naast 47 auto's worden ook meer dan 3.000 gerelateerde artikelen aangeboden, waaronder boeken, posters, borden, speelgoedauto's, spuitgegoten artikelen en andere zeldzame 'automobilia'.
Stefan Wolffbrandt begon in 1985 met de verzameling nadat hij zijn eerste auto kocht; een Austin A30 uit 1957, die hij van de schroothoop redde en met weinig geld restaureerde. Hierdoor ontstond zijn passie voor dit merk, en hij ging tijdens zijn carrière als succesvolle rockmuzikant door met het verzamelen van meer Austin-modellen, in het bijzonder A30's en A35's.
Wolffbrandt zag een kans een automuseum te beginnen toen hij havenmeester werd op het idyllische eiland Samsoe, populair bij toeristen. Hij gelooft in de uitdrukking 'alles is mogelijk',  en begon in 2005 zelf met het bouwen van het museum, terwijl hij nieuwe auto's bleef verzamelen. Twee jaar later werd het Samsoe Austin Museum [http://www.austinmuseum.dk/english.html ] geopend met 14 auto's, en bleef daarna groeien.
Vandaag vult de collectie ongeveer 1.200 m2 expositieruimte en de gehele lading kan in 17 - 42" containers worden vervoerd. 
Interessant is dat veel auto's en automobilia aan het museum zijn geschonken op basis van de status als het enige Austin-museum in de wereld; een uitdrukking van de liefde voor het merk. Stefan Wolffbrandt kent hierdoor het verhaal van bijna elke auto en heeft geprobeerd deze verhalen door middel van de tentoonstellingen te vertellen. Omdat de Deense fiscus het museum echter als een hobby van een liefhebber in plaats van een bedrijf beschouwt, kreeg Wolffbrandt een boete die hoog genoeg was om hem te doen besluiten het hele museum te verkopen. Alle belastingen zijn inmiddels betaald, zodat de opbrengst van de verkoop zal worden gedoneerd aan de Noergaard WolffBrandt Foundation; een organisatie die is opgericht voor kinderen en volwassenen in Samsoe.
De meeste auto's zijn bewaard gebleven in hun huidige staat (in plaats van te worden gerestaureerd) en elke auto heeft zijn eigen unieke verhaal. Het gaat om een scala aan modellen, van de bekende A30 en Sprite tot de zeldzame Allegro. De verzameling omvat ook de 'Half Crab', een door de helft gesneden 1800 die in 1971 werd gebruikt in de film Traffic. Degenen die hopen een enkele auto of losse automobilia te kopen, zullen echter worden teleurgesteld. Het museum wordt alleen in zijn geheel te koop aangeboden. Op wens van de koper biedt Wolffbrandt ook zijn expertise aan om te helpen het museum op de nieuwe locatie op te zetten.
Zowel Wolffbrandt als Campen Auktioner [http://www.campenauktioner.dk ] zijn benieuwd wie deze bijzondere veiling gaat winnen. Ze verwachten interesse van andere verzamelaars, of misschien themaparken die op zoek zijn naar een nieuwe en unieke attractie.
Meer informatie:  
http://www.campenauktioner.dk 
http://www.austinmuseum.dk/english.html 
Campen Auktioner veilingcatalogus nr. 736 https://campenauktioner.hibid.com/catalog/84818/736-net--komplet-austin-museum--47-biler-merchandise--sams--  
Film Samsoe Austin Museum-veiling: https://www.youtube.com/watch?v=BCN2yHzkMOQ 
Meer foto's, verhalen en informatie: https://www.dropbox.com/sh/yrebsq5b7ux8nq2/AACFHE4btIXTrd3WgGYVRIjEa?dl=0
Annette Kjaer, PR en Marketing Manager, +45-22-543-543, pr@campenauktioner.dkCampen Auktioner

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234