De ZwerfboekBende laat een boekenspoor achter in Amersfoort

Burgemeester Bolsius laat eigen kinderboek zwerven

De ZwerfboekBende met kinderen en opa's en oma's liet op 5 oktober, tijdens de Nationale Kinderzwerfboekdag, in Amersfoort een spoor van boeken achter. De ZwerfboekBende bezocht onder meer basisschool De Kubus, de Verkeerstuin, de Burgemeester en DierenPark Amersfoort. Als bevlogen lezers vertelden ze aan de kinderen, ouders en de burgemeester hoe leuk en belangrijk lezen is voor de ontwikkeling van kinderen.

ZwerfboekBendelid Anouk (9 jaar): "Wat was het een leuke dag! Vooral de kinderen aan wie ik een zwerfboek gaf reageerden verbaasd. Gratis een boek? De boeken zijn ook een soort cadeautjes. Je krijgt ze gratis om te lezen... en na het lezen laat je ze weer zwerven voor andere kinderen. Ook de burgemeester van Amersfoort liet een boek zwerven. Het boek Van Kikker is verliefd. Ik heb gehoord dat het boek al zwerft in Zeeland."

Kinderen ontwikkelen zich beter als er leesvoer in de directe omgeving aanwezig is. Toch verlaat meer dan 10% van de Nederlandse kinderen de basisschool met een leesachterstand omdat ze onder andere geen boeken hebben. Kinderzwerfboek, onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp, doet daar wat aan.
Overal in Nederland zijn ambassadeurs actief om gelezen kinderboeken in te zamelen en deze te delen met kinderen die geen boeken hebben. Bedrijvenpartners houden inzamelingsacties. En samen met bevriende uitgevers en onderwijsinstellingen wordt het kinderzwerfboek steeds nadrukkelijker onder de aandacht gebracht van kinderen en ouders.

Er zwerven al honderdduizenden boeken door Nederland. Het team van Kinderzwerfboek, ontvangt vaak boeken van uitgeverijen en bedrijven. Toch zijn het er niet genoeg om alle kinderen plezier aan lezen te laten beleven. Kinderzwerfboek wil jaarlijks minimaal 250.000 boeken uit zwerven sturen. Kinderzwerfboek roept daarom iedereen in Nederland op om in hun boekenkast te duiken en gelezen kinderboeken uit zwerven te sturen.

Geplaatst in:

Voor meer informatie Pascale van Amelsfoort, 06 54268031 en Annemarie Schouten, 06 12862014 of kijk op www.kinderzwerfboek.nl

Bijlagen:
Foto ZwerfboekBende met burgemeester Bolsius.
Fotograaf: Bart Koop-Henzen


Informatie over de initiatiefnemers:
Nationaal Fonds Kinderhulp (www.kinderhulp.nl)
Kinderzwerfboek is een onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp. Het Nationaal Fonds Kinderhulp Nationaal Fonds Kinderhulp vindt dat alle kinderen recht hebben op geluk. Helaas groeien 400.000 kinderen in ons land op in armoede. Zij vallen buiten de boot en kunnen niet meedoen met leeftijdsgenoten. Kinderhulp helpt hen op een hele praktische en kindgerichte manier. Bijvoorbeeld door een tweedehands fiets, contributie voor de sportclub, een weekje kamperen of zwemles mogelijk te maken.

Kinderzwerfboek (www.kinderzwerfboek.nl)
Lezen is heel erg belangrijk voor je ontwikkeling. Kinderen die lezen, gaan gemiddeld drie jaar langer naar school. Hierdoor hebben ze later meer kans op een goede toekomst. Maar lezen is vooral ook erg leuk en ontspannend. Kinderzwerfboek wil daarom alle kinderen de mogelijkheid bieden om leuke boeken te lezen.
Het idee van Kinderzwerfboek is simpel: kinderboeken met een zwerfsticker worden overal achtergelaten. Kinderen mogen ze gratis meenemen om te lezen. Ze moeten ze daarna wel weer laten zwerven. De zwerftocht van boeken kan worden gevolgd op www.kinderzwerfboek.nl.

Kinderzwerfboek-Nationaal Fonds Kinderhulp

plaats:
Deventer

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234