Staatssecretaris Van Rijn vervult wens op Nationale Ouderendag

Bunnik, 5 oktober 2016

Staatssecretaris Van Rijn vervult wens op Nationale Ouderendag
Weer eens paardrijden, een rit maken in een sportwagen, een dagje terug naar het geboortedorp of gewoon een patatje eten bij de snackbar. Het zijn enkele van de ruim 1.400 individuele wensen van ouderen die aanstaande vrijdag 7 oktober in vervulling gaan. Tijdens Nationale Ouderendag, georganiseerd door het Nationaal Ouderenfonds, gaan door het hele land duizenden ouderen en vrijwilligers samen op pad. Ook Martin van Rijn, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, zal een wens vervullen.

Van Rijn ontvangt deze dag de 90-jarige Tineke Kaan op het Binnenhof. Haar wens is nog één keer een bezoek te brengen aan de Erelijst van Gevallenen om haar overleden broer te eren die als verzetsstrijder omkwam tijdens de Tweede Wereldoorlog. Iedere dag slaat een medewerker van de Tweede Kamer een pagina van de erelijst om, zodat steeds nieuwe namen voor het publiek te zien zijn. Speciaal voor Tineke Kaan zal de staatssecretaris het boek omslaan naar de pagina waarop haar broer vermeld staat.

Ouderen in Nederland kunnen wel wat aandacht gebruiken. Eén miljoen ouderen voelen zich eenzaam en dit aantal stijgt. Een dag als Nationale Ouderendag, waarop duizenden ouderen weer even een geluksmomentje beleven, is dan ook hard nodig. "Dat merken we ook aan de vaak hartverwarmende reacties van ouderen", vertelt Corina Gielbert, directeur van het Ouderenfonds. "Alleen het drinken van een kopje koffie in een cafeetje is voor sommige ouderen al een grote wens omdat ze dit door fysieke beperkingen gewoon nooit meer doen of niemand kennen die hen mee kan nemen."

Geplaatst in:

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Voor meer informatie over Nationale Ouderendag of het programma met staatssecretaris Van Rijn kunt u contact opnemen met Jytte Reichert, woordvoerder van het Nationaal Ouderenfonds, tel. 030- 6567774 / 06-81331683 / j.reichert@ouderenfonds.nl
Zie ook www.nationaleouderendag.nl en www.ouderenfonds.nl

Nationaal Ouderenfonds

plaats:
Bunnik
website:
http://www.ouderenfonds.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234