Congres over compassie: medicijn tegen schaamte en zelfkritiek

Compassie kan gebruikt worden als vriendelijk werkend 'tegengif' tegen schaamte en zelfkritiek. Daarover organiseert GGZ Friesland op vrijdag 7 oktober het Compassion Focused Therapy Congres.

Het congres is voor ggz-professionals die werken met cliënten met complexe psychische problematiek en die daarbij overmatige zelfkritiek en schaamte laten zien. Dit versterkt angst en depressie en bemoeilijkt het herstel van sociale contacten.
CFT levert concrete technieken hoe je (zelf)compassie kunt activeren bij cliënten. Uit onderzoek blijkt dat de effectiviteit van psychotherapie hierdoor significant toeneemt.

EXPERTISE UIT AMERIKA
De hoofdspreker van het congres, Dennis Tirch, is een expert op het gebied van compassie. Naast zijn werk voor het Center for Compassion Focused Therapy, is hij voorzitter van de Compassionate Mind Foundation USA. Hij is één van de vooraanstaande experts in de VS op het gebied van CFT en 'contextual psychology of compassion'.

PROGRAMMA
Wanneer: Vrijdag 7 oktober 2016
Waar: Hampshire Hotel - Oranje Leeuwarden, Stationsweg 4 in Leeuwarden.

09.30 - 10.00 uur: Inloop
10.00 - 12.00 uur: Plenaire lezing door Dennis Tirch
12.00 - 13.00 uur: Lunch
13.00 - 16.30 uur: Twee workshoprondes met pauze
16.30 - 18.00 uur: Borrel

AANMELDEN
Deelname aan het congres kost Euro185,-. Aanmelden voor het congres kan nog tot donderdag 6 oktober via www.ggzfriesland/cft.

ACCREDITATIE
Voor de volgende beroepsverenigingen is accreditatie aangevraagd: NIP - Eerstelijnspsychologie, FGzPt, NVvP & VGCt.

NOOT VOOR DE REDACTIE:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Louwra Weisfelt, manager Marketing, Communicatie en Innovatie GGZ Friesland. Telefoonnummer: 058-2848715 of per e-mail: pr@ggzfriesland.nl
GGZ Friesland is dé instelling op het gebied van geestelijke gezondheid in Friesland. GGZ Friesland biedt een volledig en gevarieerd aanbod aan mensen met (ernstige) psychische problemen en psychiatrische stoornissen.

GGZ Friesland

plaats:
Leeuwarden
website:
http://www.ggzfriesland.nl/

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234