PwC: personeelsbestand FS-industrie verder opgeschud

Het personeelsbestand van de financiële sector wordt opgeschud. Door enorme veranderingen qua technologie, regelgeving en de snel verschuivende verwachtingen van de klant, bestaat er een behoefte aan een ander soort medewerker. Die heeft andere vaardigheden en beschikt over een innovatieve en flexibele werkinstelling. Banken en verzekeraars moeten daarop nieuwe manieren zoeken om medewerkers te rekruteren, te motiveren en te organiseren. Dat blijkt uit het nieuwe rapport 'The Power to Perform, Human Capital 2020 and beyond' van accountants- en adviesbureau PwC.

'Deze uitdagingen creëren een markt die enorme kansen biedt voor een competitieve herpositionering', zegt HR-specialist Robert Charlier van PwC. 'De manier waarop een organisatie menselijk kapitaal bindt, ontwikkelt, beloont en behoudt, is van cruciaal belang bij de aanpak van uitdagingen en het benutten van kansen.'
Charlier: 'Er is nu veel aandacht voor de mensen die moeten vertrekken maar even belangrijk is het om aandacht te hebben welke vaardigheden nodig zijn bij bestaande
en toekomstige medewerkers. Hoe gaat de FS-industrie daarmee om? Lukt het hen om dit anders te benaderen?'

Financiële dienstverleners hebben onder meer te maken met kritische klanten en met snelle FinTech-start-ups die bestaande businessmodellen ontwrichten, zo stelt het PwC-rapport. Daarnaast worden ze geconfronteerd met druk van de financiële toezichthouders en met de druk van binnenuit om de kosten laag te houden. Daarnaast moeten ze ook nog maatschappelijk vertrouwen terugwinnen.

Stappenplan naar de toekomst
Het rapport formuleert zeven prioriteiten voor de FS-industrie:
1. Werk aan herstel van vertrouwen en de missie van de organisatie.
2. Ontwikkel dynamische planningsmodellen voor een flexibele personeelsbezetting.
3. Creëer digitale marktplaatsen en uitwisselingsplaatsen voor talent.
4. Werp een frisse blik op opleiding en ontwikkeling van vaardigheden (L&D).
5. Digitaliseer de werkplek ter stimulering van de productiviteit.
6. Integreer human capital analytics in belangrijke zakelijke beslissingen.
7. Kijk opnieuw naar beloningsmodellen - beloon de werkelijke bijdrage aan de waardecreatie van de onderneming.

Nieuwe manieren om mensen te (ver)binden

De huidige ontwikkelingen vragen ook nieuwe manieren om medewerkers aan te trekken. 'Zo transformeert technologie de manier waarop mensen werk zoeken, ze organisaties beoordelen en waarop ze door mogelijk toekomstige werkgevers worden beoordeeld', zegt Charlier. 'Werkgevers kunnen bijvoorbeeld denken aan het gebruik van gametechnologie voor werving, 'onboarding', maar ook voor het geven van feedback en de ontwikkeling van vaardigheden.'

1. Voor vragen kunt u terecht bij Thomas Galestien, persvoorlichter, tel: 088-7926177, e-mail thomas.galestien@nl.pwc.com.

2. Bij PwC willen we een bijdrage leveren aan het vertrouwen in de maatschappij en het oplossen van belangrijke problemen. Wij zijn een netwerk van firma's in 157 landen met meer dan 208.000 mensen. Bij PwC in Nederland werken ruim 4.400 mensen met elkaar samen. Wij zien het als onze taak om kwaliteit te leveren op het gebied van assurance-, belasting- en adviesdiensten. Vertel ons wat voor u belangrijk is. Meer informatie over ons vindt u op www.pwc.nl.

PwC

plaats:
Amsterdam
website:
www.pwc.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234