Vilans lanceert nieuwe Hulpmiddelenwijzer

Nieuwe website helpt consumenten een passende keuze te maken uit het grote aanbod aan hulpmiddelen

Utrecht, 5 oktober 2016 - Vandaag lanceert Vilans een compleet vernieuwde Hulpmiddelenwijzer: een website die mensen voorziet van onafhankelijke en eerlijke informatie over de verschillende soorten hulpmiddelen voor ouderen en mensen met een beperking. Zo kunnen zij snel een passende keuze maken uit het grote en gevarieerde aanbod.

De nieuwe Hulpmiddelenwijzer ziet er compleet anders uit dan de vorige. Met de nieuwe website wil Vilans vooral de gebruiksvriendelijkheid vergroten. Erik de Jeu, technisch projectleider bij Vilans: 'De informatie die we via de Hulpmiddelenwijzer geven wordt zeer gewaardeerd. Vooral informatie over vergoedingen van hulpmiddelen. Dat hebben we dan ook behouden in de nieuwe site. Het bleek echter dat mensen moeite hadden om snel de informatie te vinden waarnaar ze op zoek waren. In samenwerking met een ontwerpbureau en een aantal gebruikers hebben we gekeken hoe we dat konden verbeteren.'

Een ander belangrijk verschil met de vorige website is dat deze voornamelijk gericht was op zorgprofessionals. De nieuwe website richt zich vooral op gebruikers en hun mantelzorgers.

De Hulpmiddelenwijzer is ontwikkeld in opdracht van VWS en is bedoeld voor mensen die worden geconfronteerd met een beperking (van henzelf of van hun naaste), waardoor ze dagelijkse activiteiten niet zelfstandig, veilig of comfortabel kunnen uitvoeren. De website ondersteunt hen bij het vinden van een oplossing.

www.hulpmiddelenwijzer.nl

Geplaatst in:

Voor meer informatie kunt u terecht bij Vilans, Erik de Jeu, 06 554 403 67, e.dejeu@vilans.nl of de communicatiemedewerker: Josien van Dijkhuizen 06 298 669 82, j.vandijkhuizen@vilans.nl.

Wilt u geen berichten meer ontvangen mail dan naar pers@vilans.nl.

Stichting Vilans

plaats:
Utrecht
website:
http://www.vilans.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234